Foto: Charles Cherney / Zuma Press / Profimedia

Otac Majkla Džordana, Džejms Džordan, tragično je ubijen 22. jula 1993. godine dok je spavao u automobilu na autoputu u Severnoj Karolini.

Njegov automobil, poklon od sina, privukao je pažnju dvojice napadača, Larija Demerija i Danijela Grina, koji su ga pokušali opljačkati.

PROČITAJTE JOŠ

Džejms se probudio tokom pljačke, nakon čega je ubijen, a njegovo telo je bačeno u močvaru blizu Benetsvila. Obojica napadača su osuđena na doživotnu kaznu zatvora, uz međusobne optužbe o tome ko je ispalio smrtonosni hitac.

Slučaj bi, međutim, mogao dobiti neočekivan preokret. Sudija Gregori Viks zatražio je oslobađanje Danijela Grina, izražavajući sumnju da je pogrešna osoba u zatvoru. Viks je naveo ozbiljne proceduralne greške tokom suđenja, uključujući i manipulaciju forenzičkim dokazima.

Prema njegovim rečima, forenzički analitičar nije potvrdio da pronađeni uzorci krvi u automobilu pripadaju žrtvi, a dodatno se otkriva da je istraga mogla biti kompromitovana lošim ili nepotpunim laboratorijskim testovima.

Grinovo priznanje je bilo jedno od mnogih koje su ponovo ispitivane u Severnoj Karolini, zbog sumnje u neregularnosti laboratorijskih analiza. Ove tvrdnje i stav sudije Viksa mogle bi dovesti do preokreta u slučaju, ali ostaje da se vidi kakav će biti konačan ishod.

Majkl Džordan se za sada nije oglasio povodom ovih novih okolnosti.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar