Foto:Dustin Bradford / Getty images / Profimedia

Strahinja Jokić, stariji brat Nikole, uhapšen je pod optužbom da je izveo napad trećeg stepena na meču Denvera i Lejkersa, a taj ispad je snimljen. On je samo poslednji u nizu.

On se pojavio u utorak pred Okružnim sudom zbog napada trećeg stepena, stajalo je u sudskim spisima.

PROČITAJTE JOŠ

Policija Denvera je prvi put saznala za tuču „putem viralnog TikTok video snimka koji prikazuje članove porodice igrača Denver Nagetsa Nikole Jokića kako se svađaju sa neidentifikovanim navijačem na tribinama“, navodi se u izjavi o hapšenju.

Na snimku je prikazana „verbalna razmena“ između navijača i Strahinje i Nemanje Jokića pre nego što je jedan od braće udario navijača u lice, piše policija.

Detektiv iz Denvera je intervjuisao navijača tri dana nakon utakmice 22. aprila i primetio da ima posekotine i modrice oko i ispod levog oka.

Muškarac je policiji rekao da ga je jedan od braće Jokić, „veliki momak sa irokezom“, udario pesnicom u lice i da je napad bio ničim izazvan. Policija je kasnije identifikovala Strahinju Jokića preko njegove tetovaže na vratu.

Ovo je samo jedan od brojnih ispada braće.

Amerikanci o njima pišu kao o opakim momcima, što fizički obojica jesu. Sva trojica su krupni momci i sva trojica imaju problema s temperamentom.

Nikoli je temperament na terenu više puta bio poguban jer je bio isključivan zbog svojih naleta besa u momentima kad trpi neku nepravdu.

Taj temperament je ipak mač sa dve oštrice jer on može da bude i gorivo i energija kada telo pada posle 40 minuta izgaranja na parketu.

Ali, šta kada taj i takav zapaljiv temperament pokazuje neko na tribinama? I kada ne može da ga obuzda?

Onda se dešava ono što smo videli pre nekoliko dana na meču Denvera i Lejkersa. Strahinja je pesnicom udario nekog navijača u prvim redovima Bol arene.

Policija je zbog toga otvorila istragu, baš kao i NBA liga, sve je zabeleženo kamerama i pitanje je kakve će posledice biti po Nikolinu stariju braću. Kao što je pitanje zbog čega je to uradio i da li je to mogao da eskivira.

Učinio je Nikoli medveđu uslugu jer, šta god da je taj navijač rekao braći Jokić, sve je verovatno moglo i drugačije da se reši. Reakcija Nikoline supruge u celoj situaciji dovoljno govori.

Baš nije bilo potrebe da makar i neki manji deo javnosti u Americi sada menja sliku o Nikoli, a da on tu ništa nije kriv.

Imao je i on svojih grešaka i izliva ljutnje, rekosmo već, ali kada im je trebala produžena ruka van parketa, tu su bila braća koja hoće da zaštite svog mlađeg burazera i onda naprave veći problem.

Sećamo se kad je Nikola posle prljavog poteza Markusa Morisa, gurnuo s leđa tadašnjeg igrača Majamija pred kraj 2021. godine.

Nikola je tad kažnjen utakmicom neigranja, mnogi u Americi su ga podržali jer se znalo kakva su braća Smart na terenu. Stvar je mogla da eskalira pored terena.

Tada su Strahinja i Nemanja napravili Tviter nalog samo da bi se razračunali sa braćom Moris i odgovorili šta će im uraditi ako se sa bezobrazlukom nastavi.

Srećom, nije došlo do nasilja, ali nije bilo ni prijatno. Baš kao što nije bilo ni kada se Nikola sukobio sa Devinom Bukerom, sredinom 2021.

Buker je tada mogao da se smeje jer je njegov tim počistio Denver u plej-ofu sa 4:0, a on se uneo Nikoli u lice u gužvi posle jednog grubljeg faula.

Strahinja i Nemanja su tada krenuli ka parketu, Strahinja je bio spreman i da preskoči ogradu da bi se objasnile neke stvari sa Bukerom i obezbeđenje je sprečilo veće incidente.

Nikola se prošle godine na parketu sudario i sa Metom Išbijom, vlasnikom Finiks Sansa, kada se sa njim otimao za loptu zbog pomalo bezobraznog poteza Išbije i na kraju se u toj seriji nije dobro proveo.

I Bukeru i Išbiji je najbolji odgovor bilo to što je Denver pobedio u drugoj rundi plej-ofa i otišao u finale Zapada sa Lejkersima, bez ikakvog posezanja za nasiljem.

Američki mediji su pre pet godina pisali i o tome da je Strahinja hapšen jer je navodno u stanu napao i davio devojku, sprečavajući je da ode.

Nemanja Jokić je bio košarkaš, pa se onda oprobao i u MMA sportu i pobedio u jednoj borbi. Obojica su besnela i na sudiju Tonija Bradersa, koji više puta nije imao blagonaklon kriterijum prema Nikoli, a jedna od poslednjih situacija se desila sa znatno slavnijim likom – Džekom Nikolsonom.

Holivudski glumac je uvek kad je zdrav na utakmicama Lejkersa i sa njim su se braća Jokić prepucavala prošle godine kada je Denver bio apsolutno dominantan u seriji.

Braća su tada poručivala Nikolsonu da se „vide sledeće godine“, što se možda i obistini jer se serija prve runde plej-ofa posle dve pobede Nagetsa seli u Los Anđeles.

Tamo će izvesno otići najmlađi Jokić, ali je veliko pitanje hoće li tamo biti i Strahinja i Nemanja zbog kulminacije onoga što je tinjalo već neko vreme.

BONUS VIDEO Jokić traži parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar