Sterling Braun Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Košarkaš Partizana, Sterling Braun, za Nova.rs je govorio o utiscima po dolasku u redove crno-belih, očekivanjima i ciljevima u narednoj sezoni, atmosferi u ekipi...

Sterling Braun je ovog leta pojačao ekipu vicešampiona ABA lige. Već ima evroligaškog iskustva budući da je prošle sezone igrao u Albi iz Berlina, ali je igrao i u NBA ligi. Nosio je dres Milvoki Baksa, kao i Hjuston Roketsa, Dalas Maveriksa i Los Anđeles Lejkersa.

Visoka su očekivanja pred start sezone. Novi bek crno-belih smatra da ekipa predvođena Željkom Obradovićem, najtrofejnijim trenerom u istoriji Evrolige, ima potencijal za velike rezultate.

„Očekujem pobede. Imam visok nivo očekivanja. Imamo pravu ekipu, pravog trenera, pravi mentalitet, svi smo tu, nećemo biti sebični, igraćemo zajedno, kao jedan i tako rešavati probleme. Kao što sam rekao, moja očekivanja su velika“, počeo je Sterling Braun za Nova.rs.

Pročitajte još

Smatra da je Partizan sastavljen od nekoliko vrhunskih pojedinaca i da je moćan na obe strane parketa, te da ima potencijala da iznenadi i jače ekipe na papiru.

„Dobar smo tim. Imamo dosta momaka koji rade u napadu i onih koji daju doprinos u odbrani. To je važno, imamo oružje na obe strane terena. Odlično je za nas što možemo pobediti takozvane dobre timove na papiru“, rekao je Braun.

Otkrio je da među igračima vlada dobra atmosfera, što je svakako jako važno za ekipu pred start sezone.

„Sve je odlično. Učimo jedni o drugima i stvaramo hemiju“.

Navijači Partizana poznati su kao jedni od najvatrenijih u Evropi. Na punu Beogradsku arenu sa 20 hiljada „grobara“ željnih pobede, nijedan igrač ne može da ostane ravnodušan.

Partizan-Železničar Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Uzbuđen sam. Biće naelektrisano, treba da osetimo uzajamnu energiju, strast. Treba da dobijemo nekoliko mečeva, igraćemo žestoko i publika će to osetiti“, rekao je Sterling Braun.

Braun smatra da se uklopio u tim. Otkrio je šta od njega navijači Partizana mogu da očekuju i koji su njegovi kvaliteti na terenu.

„Da, da. Igram dobro na oba kraja terene, košarku bez stirktno definisanih pozicija, napad, mogu da kreiram, imam završnicu, šut. Volim da igram košarku, učim i definitivno se uklapam u ovaj tim“.

Gotovo svi igrači Partizana su u klub stigli ovog leta. Tačnije, jedino je Balša Koprivica bio tu i prošle sezone. Pitali smo Brauna da li smatra da je ta činjenica prednost za ekipu.

„Može biti prednost. Izazov je imati skoro 11 novih igrača sa kojima ranije nisi igrao. Igrao sam sa par momaka. Imali smo dobru predsezonu, upoznavali smo se, dobro trenirali, svi smo zajedno i to stvari čini lakšim. Nismo sebični, igramo za saigrača, gradimo hemiju i tako ćemo pobeđivati“, uveren je Braun.

Za kraj, novi igrač Partizana je govorio o tome kako izgleda život u Beogradu.

„Lepo je. Bolje nego što sam očekivao. Zapravo nisam znao šta da očekujem. Bilo je raznih priča j prošlosti ali sada vidim da su budalaste. Ljudi su prijateljski, ljubazni, osećam ljubav i nemam nikakvih zamerki ili primedbi“, zaključio je Sterling Braun.

Sterling Braun Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Partizan očekuje naporna sezona u Evroligi ABA ligi i domaćim takmičenjima. Crno-beli sezonu startuju utakmicom protiv Borca u Areni, u prvom kolu ABA lige. Taj duel će se igrati u sredu od 19 časova. Kada je Evroliga u pitanju, Partizan startuje sezonu gostovanjem u Španiji, ekipi Baskonija. Ta utakmica će se igrati 3. oktobra od 20.30 časova.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar