Foto: AP Photo/David Zalubowski

U velikoj krizi pred pauzu za Ol-star vikend nalazi se ekipa Denver Nagetsa koja je u noći između srede i četvrtka doživela treći vezani poraz, sada od Sakramento Kingsa (102:98).

U samo dva dana Sakramento je pobedio Denver, prvo na domaćem (135:106), pa i na gostujućem terenu, da bi između ta dva meča Milvoki pregazio ekipu srpskog centra Nikole Jokića (112:95).

Plaši veoma ova forma Denvera pogotovo kada se sagleda kompletan učinak izabranika trenera Majka Melouna.

PROČITAJTE JOŠ

Doprinos sa klupe je minimalan, a već dugo je jasno da kada Jokić ima slabiju utakmicu Denver gubi gotovo sigurno.

Srpski centar je poslednji meč sa Sakramentom završio sa 15 poena, pet skokova i osam asistencija, ali ponovo je bio veoma nervozan i svađao se sa sudijama.

Foto: AP Photo/David Zalubowski

To je postala nažalost praksa u ovoj sezoni jer su sudije izgleda zaboravile da je Srbin dvostruki MVP i šampion NBA lige.

U jednoj od situacija u trećoj deonici, pri rezutatu 67:58 za Denver, Jokić je krenuo na polaganje, ali nije dobio faul. Usledio je protest kod sudije tokom akcije, ali nije bilo promene odluke.

Srbin se zaleteo ka sudiji Rej Akosti, a saigrači su morali da ga zaustave kako Jokić ne bi napravio veći problem.

U raspravu se uključio i trener Majk Meloun, koji je takođe uz Jokića dobio tehničku grešku.

Foto: Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Denver je zbog ovog rezultata nastavio da tone na tabeli Zapadne konferencije i sada je na 4. mestu sa 36 pobeda i 19 poraza.

Povrede jesu poremetile u nekoliko navrata aktuelne šampione NBA lige, ali to svakako ne sme biti izgovor.

Čelnici su odlučili da ne budu aktivni tokom trejd perioda, ali čini se da su ipak morali da povuku neki potez, jer neće ekipu do titule dovesti samo bek Redži Džekson i mladi Kristijan Braun.

Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Koliko Brus Braun nedostaje ovom skupu pokazuje se upravo sada. Svojom energijom i odličnom odbranom davao je ono što je Nagetsima bilo potrebno za taj iskorak, ali njegovim gubitkom na leto ostala je velika rupa.

Solidne sezone igraju i krilo Pejton Votson, kao i Majkl Porter, ali čini se da će Meloun morati da promeni nešto kako bi sve došlo na svoje.

Naravno da tri vezana poraza nisu smak sveta. Svi znamo da će se Denver boriti za šampionsku titulu, ali svi alarmi pred pauzu su upaljeni.

Upravo će ta pauza dobro doći stručnom štabu, ali i igračima kako bi se konsolidovali i napravili plan za nastavak sezone.

Jedino će Jokić biti zauzet jer će igrati na Ol-star meču u Indijanapolisu u noći između nedelje i ponedeljka (26. februar).

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Milvokija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar