Dragan Raca
Foto: Youtube printscreen BASKETBALL WORLD

Srpski košarkaški trener Dragan Raca potpisao je ugovor sa Vuhan Dangijem.

Time je postao najplaćeniji trener van NBA lige, tvrdi njegov agent Minja Ilić.

PROČITAJTE JOŠ

Iznos plate nije poznat, pa ostaje upitno da li neki trener u NCAA ligi ima veća primanja jer i nije retkost da u tom takmičenju stratezi imaju višemilionske ugovore. Primera radi, Džon Kalipari godišnje prihoduje 9,3 miliona dolara od Univerziteta Kentaki.

Raca je rođen pre 60 godina u Bosanskom Grahovu, kao igrač je nastupao za nekoliko jugoslovenskih i kiparskih klubova, a tu je i počeo trenersku karijeru 2002. u AEL-u iz Limasola.

Potom je radio u Grčkoj, a u periodu od 2010. do 2018. godine je vodio tri kluba iz Kine. Bio je i selektor Kipra, Libana i Severne Makedonije (2006-2007).

Raca je 2002. godine proglašen za najboljeg mladog trenera u Evropi od strane FIBA, a 2005. je bio i najbolji strateg u klupskim takmičenjima FIBA.

Sa Libanom je stigao do srebrne medalje na Azijskom prvenstvu 2007. godine, a tri puta je bio šampion Kipra uz jedan osvojen Kup.

Njegova ćerka Ivana je nedavno draftovana u Los Anđeles Sparkse, za Nova.rs je otkrila sve o velikom napretku, ali i dočeku legendarnog Medžika Džonsona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram