Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić skratio je spisak od 16 igrača za Olimpijske igre, od kojih je četiri moralo da bude precrtano.

Na spisku se nalaze Dejan Davidovac i Nikola Jović, dvojica košarkaša koji su tokom priprema imali problema sa povredama, što su odlične vesti za „orlove“.

Što znači da u Lilu neće igrati bekovi Aleksa Radanov i Ognjen Jaramaz, kao ni visoki Dušan Ristić i Aleksej Pokuševski.

PROČITAJTE JOŠ

Umesto njih šansu među 12 je dobio Uroš Plavšić, koji je praktično zamenio Dušana Ristića na tom mestu u rosteru.

Da se Davidovac i Jović nisu oporavili, Pokuševski bi sigurno imao mesto u avionu za Igre, ali to se nije desilo i njegova sezona se završava sada.

Radanov i Jaramaz jesu stalni deo reprezentacije kada su kvalifikacije u pitanju, ali pored Avramovića, Gudurića, Bogdanovića i Micića, jasno je da Pešić nije imao puno dileme.

Tim Srbije u Parizu činiće Vasilije Micić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola MIlutinov, Nikola Jokić i Uroš Plavšić.

Srbija će turnir otvoriti protiv „drim tima“ iz SAD (28. jul, 17.15), a potom slede utakmice protiv Portorika (31. jul, 17.15) i Južnog Sudana (3. avgust, 21.00).

BONUS VIDEO Urnebesna reakcija Pešića na konferenciji Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare