Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sonja Vasić je proglašena za najbolju košarkašicu Srbije u 2021. godini, a tom prilikom izjavila je da stavlja tačku na karijeru i uspešnu godinu koja je iza nje.

Vasićeva je u 2021. godini završila sjajnu igračku karijeru i to osvajanjem titule šampiona Evrope sa reprezentacijom, izborom u idealnu petorku Evrobasketa i MVP priznanjem, kao i četvrtim mestom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve to bilo je dovoljno da u glasanju završi ispred nove kapitenke reprezentacije Tine Krajišnik.

„Našalila sam se da je ovo verovatno poslednja nagrada za mene koju primam, malo je čudno jer sam završila karijeru, pa da se zaokruži 2021. koja je bila uspešna. Uvek ostaje neki žal kod nas sportista, da se moglo i malo više“, izjavila je Sonja na dodeli nagrada i dodala:

„Pošto zvanično stavljam tačku i na godinu i na karijeru, želela bih da se zahvalim svima koji su najzaslužniji za moje uspehe, na prvom mestu to je porodica, a onda i svi treneri, saigračice i klubovi koji su sa mnom prošli ovaj put. Velika je i uloga Košarkaškog saveza Srbije koji je poslednjih godina pomogao da sve iznesem i bio uvek tu da mi pomogne kad treba“.

Sonja Vasić sada obavlja ulogu sportske direktorke Olimpijskog komiteta Srbije.

BONUS VIDEO Sonja Vasić: Svako dete koje se bavi sportom je šampion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar