Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jelena Bruks i Sonja Vasić i zvanično su dobile oproštaj od strane Košarkaškog saveza Srbije tokom kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo, a nakon svečanosti su iznele svoje utiske.

Njima dvema su uručeni pokloni pred početak utakmice između Srbije i Australije koja bi mogla izabranicima Marine Maljković da donese plasman na Svetsko prvenstvo:

PROČITAJTE JOŠ...

„Svakako da je malo drugačije sada, i Jelena i dalje igra, za mene je ovo definitivno tačka. Možda i prilika da se oprostimo pred publikom koju nismo imale u Tokuju, najbitnije je meni bilo s kim smo na terenu bile tada kada smo se opraštale i to mi je bilo sve na mestu. To je ta ekipa s kojom smo se mi identifikovale i postale tim koju danas predstavljaju kao žensku reprezentaciju Srbije. Ovo je samo tačka, da se priča zaokruži, ali realno smo najlepši oproštaj imale prošlog leta“, rekla je Sonja Vasić, aludirajući na zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

„Stvarno je divan osećaj biti u Srbiji, važno da su tu devojke s kojima smo provodile svako leto i sve sjajne trenutke. Hvala svima što su došli, na podrsci, osećaj zaista divan“, nadovezala se Bruks.

Potom su prokomentarisale i fotografiju koja spada među najlepše  u istoriji srpske košarke, po završetku nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je Srbija zauzela četvrto mesto:

Slika za pamćenje: Sonja Vasić i Jelena Bruks; Foto: FIBA

„Ta slika je bila skroz neplanirana, neočekivana, bila sam iznenađena kad sam je videla. Fenomenalna je, i biće mi jedna od najdražih u karijeri“, istakla je Bruks.

„Ta slika je prava i kaže da je zastava spuštena, poslednja reč, to je to“, dodala je Sonja Vasić.

BONUS VIDEO Doček Košarkašica kod Skupštine

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram