Foto:Aris MESSINIS / AFP / Profimedia/ CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Miris spektakla u Ljubljani i utakmica koja se dugo čekala polako puni nozdrve inače mirnog i opuštenog grada.

Konačno je došao dan i okršaj koji se dugo čekali i u Sloveniji i Srbiji. Repriza spektakla iz Istanbula, kada je Slovenija pokorila Evropu 2017. i ostavila srpske košarkaše u šoku bez već viđenog zlata, izaziva veliku pažnju javnosti u Sloveniji.

PROČITAJTE JOŠ

Dok srpski navijači još nisu imali priliku da vide uživo „orlove“ Svetislava Pešića pred Evrobasket (1-18. septembar), „zmajčeki“ su već demonstrirali silu i odigrali nekoliko prijateljskih mečeva.

Pobeda nad Turskom posle produžetaka u režiji Gorana Dragića samo je još više podigla optimizam, a krcate „Stožice“ večeras (20.15) čekaju da vide novi trijumf protiv velikog rivala.

Mediji u Sloveniji najavljuju istinski spektakl, a dnevni list „Vesti“ meč najavljuje pod naslovom „Sudar titana“ uz sliku Nikole Jokića i Luke Dončića kao glavnih zvezda.

Sportski list „Ekipa“ kao glavni tekst na naslovnoj uz sliku Dončića najavljuje okršaj sa Srbijom „Dvoboj titana: Dončić protiv Jokića“ i velikim slovima ispisano „Jedva čekam“. Na unutrašnjim stranama u oči upada i neobičan naslov „Džoker“ na zabavi kod Betmena i Robina, gde Slovenci najavljuju poseban doček za srpskog asa.

Foto: Nova.rs/D. Marković

„Najbolji bekovski dvojac u Evropi dočekaće Jokića u rasprodatim Stožicama“, tekst aludira na partnerstvo Luke Dončića i Gorana Dragića koji će dočekati dvostrukog MVP-ja NBA lige.

Inače, za čitavu javnost u Sloveniji je povratak Gorana Dragića u reprezentaciju velika stvar i sada su ubeđeni da će reprezentacija otići do kraja i osvojiti zlato.

„Dragon“ je protiv Turske pokazao da je i dalje lider ove ekipe, iako je Luka Dončić najbolji igrač i to nikome ne smeta.

Najtiražniji dnevni list „Delo“ piše o „Slovenačkom dijamantu koji ide u pohod po zlato u Nemačkoj“, uz priču o Luki Dončiću koji se raduje okršaju sa Nikolom Jokićem i najavljuje zlato na Evropskom prvenstvu.

Foto: Nova.rs/D. Marković

Slovenački „Dnevnik“ piše o sjajnoj atmosferi u timu Slovenije koja se vidi na svakom koraku.

„Atmosfera je izuzetna. Svi se držimo zajedno, niko se ne odvaja. Zato jedva čekam da igram za reprezentaciju“, prenosi list izjavu Dončića i tek u prolazu najavljuje meč sa Srbijom.

Zanimljivo je da slovenačka javnost mnogo bolje kotira Srbiju za predstojeći Evrobasket. Dok je FIBA naš tim stavila kao četvrtog favorita, a javnost u Srbiji počela da sumnja u odluke selektora Pešića, Slovenci naš tim uz svoju reprezentaciju vidi kao jednog od glavnih favorita za zlato.

Utakmice košarkaša Srbije pratite na kanalima Sport kluba uz SBB, na EON i Total TV platformama.

Na ulicama se ne može videti atmosfera i euforija oko utakmice zbog paklenih vrućina, ali se očekuje da kako se meč bude bližio grad osvane u bojama Slovenije, ali će i Srbija imati podršku, jer su u ranim jutarnjim satima stigli i prvi navijači iz Beograda.

U kafićima se može čuti priča o spektaklu, ali u opuštenoj atmosferi uz kafu i limunadu. Kako bude padala dnevna temperatura, porašće ona košarkaška, pa nam ostaje da uživamo u istinskom spektaklu.

BONUS VIDEO Dramatična završnica: Srbija – Slovenija 70:67, „orlići“ osvojili bronzu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram