Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Starsport Xinhua News Agency

Došao je trenutak da po prvi put Srbija na delu vidi izabranike Svetislava Pešića pred Evropsko prvenstvo (1. do 18. septembar).

Košarkaši Srbije su otputovali u Ljubljanu, a u sredu od 20.15 igraju prvi javni meč u sklopu priprema za Evropsko prvenstva i dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket (25. avgust protiv Grčke, 28. avgust protiv Turske).

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je otputovala u Ljubljanu gde će joj u dvorani „Stožice“ na crtu izaći Slovenija predvođena Lukom Dončićem i Goranom Dragićem, a selektor Pešić će na raspolaganju imati 16 momaka.

Nemanja Bjelica je ostao u Beogradu jer se još uvek oporavlja od povrede (očekuje ga novo snimanje za vikend), a ranije su zbog povreda sa prvobitnog spiska otpali Aleksa Avramović i Alen Smailagić. Miloš Teodosić je ocenjen kao suvišan, dok Aleksej Pokuševski i Nikola Jović nisu dobili dozvole NBA ekipa.

Pešić će verovatno i u Ljubljani isprobati različite taktičke varijante, postave, izmene i promene ritma, a sve to možete gledati na kanalu Sport klub 1 HD od 20.15. Ljubitelji košarke će već od 19.30 moći da prate analizu susreta u kom će prvi put u reprezentativnim dresovima snage odmeriti Nikola Jokić, dvostruki MVP NBA lige i Luka Dončić, možda trenutno i najpoznatije lice lige.

Selektor sa nestrpljenjem, kao i čitav Balkan, čeka susret.

„Okrećemo se dosta jakim utakmicama za ovo vreme, ali to je tako. Bolje da igramo sa njima da znamo gde se nalazimo. Slovenija je šampion Evrope, za nas je to utakmica izazov. Da vidimo gde smo i šta smo, koliko možemo da se suprostavimo njima. Zatim igramo sa Italijom, tražio sam da igramo sa njima, izbacili su nas sa Olimpijskih igara, da to bude jaka utakmica. Ona koja će izazvati motivaciju i pritisak i sve što je potrebno i još jednu utakmicu sutradan“, rekao je Pešić u najavi susreta.

Utakmice košarkaša Srbije pratite na kanalima Sport kluba uz SBB, na EON i Total TV platformama

Spisak selektora Svetislava Pešića: Nemanja Bjelica (u Beogradu), Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar