bogdan
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Bogdan Bogdanović, košarkaški reprezentativac Srbije, karijeru će definitivno nastaviti u Atlanta Hoksima.

To je ishod gotovo desetodnevne sage u kojoj je navodno imao dogovoren prelazak iz Sakramenta u Milvoki, ponudu ekipe iz Džordžije i opciju da ostane u Kingsima.

PROČITAJTE JOŠ

Uprava Sakramenta je čekala gotovo poslednji momenat kako bi donela odluku i na kraju je odlučeno da se ne izjednačuje ponuda koju je Bogdan dobio iz Atlante.

Hoksi su Bogdanoviću predložili, a on prihvatio, četvorogodišnji ugovor vredan 72 miliona dolara, bruto.

Dogovorena je i opcija da na kraju treće sezone saradnja bude završena.

Sakramento je mogao da zadrži srpskog reprezentativca, s obzirom na to da je imao status ograničeno slobodnog agenta, ali franšiza iz Kalifornije nije iskoristila tu opciju.

Bogdanović će, dakle, u narednim sezonama nositi dres Atlante, veoma ambicioznog projekta punog mladih i ekstremno talentovanih igrača.

Jezgro tima koje čine Trej Jang, Džon Kolins i Klint Kapela nedavno su upotpunili Danilo Galinari, Redžon Rondo i Kris Dan, dok će Bogdan, sa punih 28 godina, biti jedan od retkih igrača srednje generacije.

Sa druge strane, uprava Sakramenta je posle odlaska Vlada Divca sa pozicije generalnog menadžera odlučila da gradi budućnost oko trija koji čine Dieron Foks, Badi Hild i Marvin Begli.

S tim u vezi, Bogdanović je ostao bez ponude i mesta u Sakramentu, koji je, kao što je već rečeno, pokušao da ga zameni za nekoliko igrača Milvokija, ali je vodio ilegalne pregovore, u terminu kada to nije bilo dozvoljeno.

Bogdanović je prema tom dogovoru trebalo da ode o Milvoki, u društvo svog prijatelja Janisa Adetokumba, ali je ta priča otišla u zaborav pošto su informacije o pregovorima procurele u medije i navele NBA da reaguje i stopira celu transakciju.

U priču se potom uključila Atlanta, navodno su i Lejkersi imali na umu Bogdanovića, ali on na kraju prelazi na Istočnu konferenciju i to za džabe, odnosno Kingsi neće dobiti ništa zauzvrat.

Nekadašnji igrač Partizana i Fenerbahčea je u Sakramentu bio od 2017. godine, kada je potpisao trogodišnji ugovor i postao najplaćeniji novajlija u ligi.

Ipak, ambicije Sakramenta nisu uspele da isprate ambicije Bogdanovića, koji je tokom čitave karijere jurio pobede i titule, dok su Kingsi pokušavali da stignu makar do plej-ofa.

U narednom periodu će to morati da rade bez srpskog reprezentativca, koji će pokušati nešto više da postigne na Istoku.

PROČITAJTE JOŠ:

Atlanta ima opasan plan, zato je Bogdan “ukraden” Milvokiju

Jedan čovek je napravio probleme Popoviču, Bjelici i Bogdanu

Bogdan ima dogovor sa Janisom, ali Milvoki (još) nema novac

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare