Foto: EPA

Američka javnost je potpuno šokirana situacijom u koju je igrom slučaja upleten Bogdan Bogdanović.

Srpski reprezentativac se našao u središtu glupavo izvedenog pokušaja dva tima da obave trejd, odnosno razmenu igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Problem su napravili Sakramento Kingsi, Milvoki Baksi, ali i jedan čovek čije je ime ovih dana u centru pažnje.

Radi se o Džejsonu Renu, košarkaškom agentu koji je navodno kriv za celokupno zamešateljstvo koje je nastalo i navelo NBA ligu da otvori istragu.

Šta se zapravo dogodilo?

Bogdanović je prošle sezone odbio ponudu da potpiše novi ugovor sa Sakramentom vredan 51 milion dolara i bilo je jasno da će po završetku takmičarske godine postati ograničeno slobodan agent.

To znači da srpski bek može da sasluša ponude drugih timova, ali i da Sakramento ima pravo da ih izjednači i obezbedi sebi Bogdanovićevu vernost u narednim sezonama.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Stvar u tome je što je takva mogućnost dozvoljena tek pošto se otvori prelazni rok, a datum za to ove godine je 20. novembar.

Problem u svemu je nastao pošto je četiri dana ranije objavljeno da su Sakramento i Milvoki postigli dogovor u vezi sa trejdom Bogdanovića i još jednog igrača Kingsa za trojicu košarkaša Baksa.

U tom scenariju Bogdanović bi potpisao ugovor sa Sakramentom i bio poslat u Milvoki, gde bi postao član potencijalno šampionske ekipe na čelu sa Janisom Adetokumbom.

Sve bi bilo lepo da je to bilo moguće uraditi tako…

Pregovori nisu dozvoljeni pre nego što krene prelazni rok, tako da je ceo posao propao, ali i dalje postoji šansa da Bogdan ode u Milvoki, pošto navodno ima dogovor sa Adetokumbom.

U priču se vraća agent Ren…

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Američki mediji su podsetili da je on kroz svoju istoriju imao niz problematičnih poteza i ocenjuju ga kao glavnog krivca za celokupnu situaciju.

Ren je prošle godine izazvao potpuni haos u redovima San Antonio Sparsa, pošto je dogovorio transfer Markusa Morisa, koji se na kraju nije ni dogodio jer je on otišao u Njujork.

Da bi oslobodili prostor za Morisa, Sparsi su morali da se odreknu Davisa Bertansa, koji je potom postao jedan od najboljih trojkaša u NBA ligi, ali su na kraju ostali praznih ruku.

Podseća se i da je godinu ranije Ren napravio tektonske poremećaje u NBA ligi, nakon što je dogovorio prelazak Nemanje Bjelice u Sikserse.

I taj dogovor je propao, srpski reprezentativac je navodno bio spreman da se vrati u Evropu, ali je završio u redovima Sakramento Kingsa.

Vredi istaći i da je Ren zadužen za karijere i drugih košarkaša iz regiona poput Bojana Bogdanovića, Jake Blažiča, Stefana Jovića, Alekseja Pokuševskog, Alena Smailagića, Uroša Trifunovića, ali i Jana Veselog.

Greg Popović Foto Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar