Foto: Starsport/Xinhua/Xiao Yijiu

Kao grom iz vedra neba u sredu uveče je stigla informacija da Bogdan Bogdanović "neće da pređe u Milvoki".

Srpski bek je prethodnih dana bio u centru pažnje pošto se pojavila vest da je Sakramento dogovorio njegov prelazak u redove Baksa.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je objavljeno da će Bogdanović, koji postaje ograničeno slobodan agent, potpisati novi ugovor sa Kingsima i odmah biti prosleđen u Milvoki.

Stvari su, međutim, komplikovanije nego što se mislilo.

„Kako je izvor rekao ‘Atletiku’, trejd između Baksa i Kingsa koji je trebalo da pošalje Bogdana Bogdanovića u Milvoki, a Divinčenca, Iljasovu i Vilsona u Sakramento, nalazi se u opasnosti. Razlog je taj što Bogdanović ni u jednom trenutku nije pristao da ode u Bakse i to je veliki problem“, preneo je novinar Sem Amik.

Ta informacija nije tačna.

Razlog konfuzije je činjenica da su se Sakramento i Milvoki „preigrali“ u dogovorima prethodnih dana.

S obzirom na to da Bogdanović postaje „ograničeno slobodan agent“, odnosno da Sakramento ima pravo da izjednači ponude koje srpski košarkaš bude dobio od drugih klubova, te da ga zadrži u svom timu, o njegovom statusu, dok ne krene prelazni rok, a to je 20. novembar, nije dozvoljeno razgovarati ni pregovarati.

Dakle, proces koji su započeli Milvoki i Sakramento nije dozvoljen, bar u ovom trenutku.

Američki mediji su preneli i da će Bogdanović 20. novembra, odnosno u petak, zvanično ući u proceduru po kojoj postaje ograničeno slobodan agent dostupan za pregovore sa drugim ekipama.

Pa i sa Milvokijem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar