Foto: Starsport

Roditelji đaka OŠ Filip Filipović na Voždovcu pobunili su se zbog toga što je investitor mimo pravila zauzeo deo dvorišta te škole i srušio deo tribina zbog izgradnje stambenog objekta na susednoj parceli.

Oni su u nedelju uveče protestovali, dok se na licu mesta kao investitor navodi Branislav Ratkovica, nekadašnji košarkaš Partizana, Cibone, OKK Beograda, Mege i drugih klubova.

PROČITAJTE JOŠ:

Investitor je Gradskoj upravi Beograda, odnosno Sekretarijatu za urbanizam, podneo prvu prijavu radova, koja je odbačena.

Potom su podneli novu prijavu za početak radova, na licu mesta se već radi, iako prema Centralnoj evidenciji objedinjenih procedura može da se vidi da je postupak po prijavi i dalje u toku.

Reč je o parceli na adresi Otokara Keršovanija 2A, za koju je građevinska dozvola izdata početkom ove jeseni.

Inače, prijava radova obavezna je prema Zakonu o planiranju i izgradnji i njegovom Članu 148. Spomenuti član jasno navodi da je investitor dužan da prijavi radove za koje je prethodno dobio građevinsku dozvolu.

Roditelji đaka škole Filip Filipović na Banjici zbog toga su ostali revoltirani i protestovali su kod škole, noseći transparente: „Nemate dozvolu“ i „Vratite tribine“, tražeći i bezbednost za svoju decu i ostale učenike.

Kako piše FoNet, na gradilištu su u nedelju radile građevinske mašine, a postavljeno je i više od 20 šipova, tako da se u jednom delu gradilišta već krenulo s iskopom, mada javno dostupni dokumenti pokazuju da je to protivzakonito.

BONUS VIDEO