Foto: photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Evropsko prvenstvo za košarkšice počinje u četvrtak u španskoj Valensiji i francuskom Strazburu i trajaće do 27. juna.

PROČITAJTE JOŠ

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije prvog dana od 18 sati u Valensiji igra prvu utakmicu na Evrobasketu, a protivnik u dvorani “La Fonteta” biće selekcija Italije.

Meč se igra u okviru grupe B, u kojoj će se tri sata ranije, u istoj hali, sastati Crna Gora i Grčka.

Na ovom Evropskom prvenstvu Srbiju će predstavljati Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Andela Dugalić i Tina Krajišnik.

Izabranice Marine Maljković  braniće bronzanu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu, dok će domaća selekcija Španije i aktuelni šampion Evrope, pokušati da ponovi uspeh iz 2019. godine.

U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji su domaćin Španija, Švedska, Belorusija i Slovačka.

Preostale dve grupe igraće se u Strazburu, a u grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trecjeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mesto među osam najboljih.

Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

Prvog dana u Valensiji sastaće se još i Švedska i Slovačka od 12.00, odnosno Belorusija i Španija od 21.00 sat u grupi A.

U Strazburu prvog dana igraju od 12.00 Rusija – Češka, od 15.00 Bosna i Hercegovina – Belgija, od 18.00 Slovenija – Turska i od 20.45 Francuska – Hrvatska.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar