Novak Đoković, Novak Djoković, Rolan Garos, tenis
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je u nedelju došao u centar pažnje neverovatnom partijom protiv Stefanosa Cicipasa, ali i gestom prema jednom dečaku.

Mališan je na poklon dobio reket od prvog tenisera sveta, kojim je Novak preokrenuo od 0:2 do 3:2 i savladao Cicipasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Uzeo je tom prilikom svoju 19. grend slem titulu, drugu na Rolan Garosu, a dan kasnije počele su da se pojavljuju procene koliko bi taj reket vredeo kao kolekcionarski rekvizit.

Procenjivao se od 25.000 dolara, pa čak do stotinu, ali sve to sada pada u senku onoga što Yahoo sport naziva „bukom zbog sramnog obrta u slučaju poklona za dečaka“.

Snimak koji je obišao planetu počeo je da nestaje sa naloga na internetu, a Yahoo piše da ga je uklonio Teniski savez Francuske sa Tvitera, zbog autorskih prava.

Video koji je postao viralan u nedelju, u ponedeljak je počeo da nestaje sa mreža, čiji su korisnici ostali besni jer je posredi lep gest.

Tim povodom je teniski analitičar Metju Vilis prokomentarisao da je „to nešto što akreditovani novinari pokušavaju da podele. Kako je ovo (skidanje) dobro za sport ili loše po nosioce prava prenosa“, rekao je Vilis.

Ništa manje ljut nije bio ni autor Sports biznisa Deren Rauel koji je ironično čestitao Francuzima.

„Čestitam Teniskom savezu Francuske i/ili NBC-ju koji su zahtevali da moj video, dečaka koji dobija reket od Đokovića, bude sklonjen. Video ima pet i po miliona pregleda, više nego bilo koji hajlajt sa meča. Odličan potez za sport koji se muči da privuče navijače. Ali vi momci štitite svoja prava“, kaže Rauel.

Francuze nije zaobišao ni poznati teniski novinar Žoze Morgado koji je prokomentarisao da je ovo sramno, a odluku da se skidaju videi opisao kao „nerealnu“.

Teniska novinarka iz Francuske Karol Bušar je napisala da je to „ludilo“.

„Nemoje te da uklanjate taj video, šta kog đavola?! To nije momenat koji se kosi sa TV pravima! Ne pucajte ovom sportu u nogu kad se već širi izvan svojih granica“, rekla je Bušar.

Inače, baš taj video se ispostavio najlepšim momentom završnice Rolan Garosa, a sreća koju je dečak doživeo izmamila je osmehe mnogima na svetu koji su snimak videli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar