Partizan - Hercegovac, četvtrtfinale Kupa Radivoja Koraća Foto: STARSPORT

Košarkaši Partizana savladali su Hercegovac rezultatom 92:67 u utakmici četvrtfinala rezultatom Kupa Radivoja Koraća i tako se plasirali u polufinale, gde će crno-beli odmeriti snage sa novosadskom Vojvodinom.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Sam početak meča protekao je u znaku velike nervoze crno-belih, pa je Hercegovac imao prednost od 5:2, potom i 18:14, dok su crno-beli imali velikij problema da uhvate bilo kakav ritam u napadu.

Pokušavao je Željko Obradović da trgne crno-bele koji su preko Zeka Ledeja i povremenim individualnim potezima Pi Džej Doužera i Ognjena Jaramaza da dođu do prednosti, ali je apsolutni heroj prvog dela bio Balša Koprivica, kom su po jedan skok i poen nedostajali za dabl-dabl nakon 20 minuta igre, a crno-beli su nakon prve dve deonice imali osam poena viška (37:29).

Iako je Hercegovac pretio u prve dve četvrtine, u trećoj je već tim iz Humske uspeo da se odlepi, do izražaj je došla velika razlika u kvalitetu pa su crno-beli slavili s 25 poena razlike.

Iako su crno-beli zabeležili ubedljivu pobedu protiv tima iz Gajdobre, ipak će Željko Obradović imati o čemu da razmišlja pred duel sa Vojvodinom u polufinalu i na kraju verovatno Crvenom zvezdom u finalu.

Naime, crno-beli su imali dosta problema, pogotovo u prvom poluvremenu, previše problem im je stvorila ekipa Hercegovca uzevši u obzir razliku u kvalitetu, a da nešto ne štima bilo je jasno u prvom poluvremenu kada je Frenk Kaminski tokom jednog tajm-aut ustao sa klupe i sklonio se, dok je Tristan Vukčević pokušavao da ga smiri.

Partizan – Hercegovac, četvtrtfinale Kupa Radivoja Koraća Foto: STARSPORT

Sa druge strne, Obradovića može da raduje igr Balše Koprivice kojie je na  13 poena dodao i 14 skokova.

Najefikasniji kod Partizana bio je Vukčević sa 15 poena, dok je kod tima iz Gajdobre briljirao dvojac Miloš Dimić – Dragan Marić sa po 14 poena, a dvocifren je bio i Marko Brekić sa 10.

Partizan će protiv Vojvodine u borbi za finale igrati u petak od 20 časova, dok je tri sata ranije na programu drugi meč polufinala između Crvene zvezde i Čačka 94.

Partizan – Hercegovac 92:67 (14:13, 23:16, 27:19, 28:19)

Dvorana: Čair; Sudije: Tomić, Đorđević i Gudžulić

Partizan: Vukčević 15, Ledej 12, Avramović 11, Koprivica 13, Panter 4, Smailagić, Jaramaz 4, Naneli 2, Trifunović 10, Anđušić 5, Doužer 5, Kaminski 11

Hercegovac: Grušanović 3, Stojanović 2, Dangubić, Tejić, Zarić, Todorić 8, Brekić 10, Marić 14, Radovanović 7, Kumović, Gaćeša 9, Dimić 14

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar