Nekada sezona stane u sekundu. Nekada u 75, ali žal za propuštenom šansom ostaje godinama. Dugo će se vraćati film na poslednje minute meča Partizana i Burse, ali tek kada se glave dobro ohlade od pravog šoka.

Sve je krenulo nizbrdo pri rezultatu 79:74 kada je Partizan uz prednost imao i napad kojim je meč mogao da bude prelomljen.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksa Avramović je krenuo na ulaz, a onda zakucao loptu u „prvi obruč“.

Propuštena je šansa da se dođe do nedostižne prednosti, a nakon toga je Bursa napravila pravi mali podvig i uvela meč u produžetak. Nakon toga je u produžecima turski tim neočekivano lako uspeo da slavi sa 103:95 i tako eliminiše Partizan iz Evrokupa.

Dugo će se vrteti snimci u prostorijama Partizana, kako je dozvoljeno da se ovako nešto desi, gde je bilo toliko grešaka…

Da nije sve u redu videlo se kada je Obradović morao da kritikuje Avramovića jer je tokom čitavog susreta špijunirao Bursu i pokušavao da čuje akcije turskog tima?! Umalo zbog toga je došlo i do okršaja, kada je to uradio na kraju meču, a Obradović mu je crven od besa poručio: „Šta radiš, bre, ti stalno?“

Već u osmini finala se raspršio san o ponavljanju sezone sa evrotrofejom, baš na 30. godišnjicu od trijumfa u Istanbulu. Umesto da se razmišlja o potencijalnim duelima sa Cedevita Olimpijom, sa Gran Kanarijom, u redovima crno-belih uslediće duga i bolna analiza kako je propuštena velika šansa.

Ispunjena dvorana do poslednjeg mesta bila je veliki vetar u leđa, ali došlo je do određenih problema u igri.

Željko Obradović je istakao da je čitava odgornost na njemu, zaštitio je igrače maksimalno, ali očigledno je da u ovom timu nema automatizma i prepoznavanja obrazaca koji su karakteristični decenijama unazad za timove koje vodi.

Foto: Starsport

„Strašno mi je žao, potrošili smo godinu dana da dođemo dovde“, rekao je Obradović.

Ekipa je stvorena praktično od nule, ali jednostavno i dalje ima ogromnih oscilacija u igri.

„Pametan čovek se uvek uči. Ako nešto ponovimo 500 puta, i onda to ne uradimo, onda izgleda treba da ponovimo 2.500 puta. Toliko mi je žao“, bio je utučen kao retko kada najuspešniji evropski trener svih vremena.

Daleko od toga da ovaj tim Partizana nema kvalitet. Navedimo samo šta su igrači radili pre dolaska u Beograd.

Matjas Lesor je aktuelni šampion Evrokupa, Panter i Lidej su bili deo tima koji je igrao fajnal-for Evrolige, Kurucs je bio u NBA, Tristan Vukčević je dobijao sve više minuta u Real Madridu, Madar koji je draftovan u NBA, Avramović je reprezentativac Srbije, Nemanja Dangubić je godinama igrao u Evroligi u Crvenoj zvezdi i Bajernu.

Foto: Starsport

Pre početka sezone se dugo postavljalo pitanje kolike plate imaju ti igrači, prognoziralo se da će kada sve bude leglo na svoje mesto to biti ekipa koja bi mogla relativno lako da dođe do finala svih takmičenja.

Na kraju je drugo mesto Partizana u grupi Evrokupa palo u vodu nakon 45 minuta košarke u Beogradu. Težak udarac, ali i lekcija koju će ovaj tim morati da nauči kako bi se dodatno podigao.

Istovremeno je Bursa, koju sa klupe maestralno predvodi Dušan Alimpijević, tek 10. ekipa turskog šampionata, doduše sa utakmicom manje u odnosu na direktne konkurente, stigla do najvećeg uspeha kluba.

Partizanu je ovaj meč bio prekretnica sezone, a biće uskoro zaboravljen ukoliko se dođe do te dugo željene titule u ABA ligi. Ipak, i ova sezona će biti proglašena za fijasko ukoliko se ne osvoji nijedan trofej. Šansi je sada sve manje.

Trener Burse otkrio je kako se ekipa pripremala za meč sa „parnim valjkom“.

„U sali za treninge imamo odličan audio sistem i puštali smo Partizanove pesme i atmosferu, to rade mnogo bolji od mene, samo smo preuzeli ideju“, skromno je poručio Dušan Alimpijević koji je za Nova.rs pričao o svim detaljima pre, tokom i nakon susreta.

On je istakao da mu je ovo najveća pobeda u karijeri.

„Jeste bez presedana. Pamtim još neke, kao što je protiv Reala u Madridu.“

BONUS VIDEO Željko Obradović viče na Aleksu Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar