Šteta. To je prva reč koja ja prošla kroz glavu svim navijačima Denvera nakon susreta.

Denver je izgubio i treći vezani meč u plej-ofu i sada ima 0-3 protiv Golden Stejt Voriorsa.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj susret je bio nešto drugačiji nego prethodni, ali su izgubljene lopte i dozvoljeni poeni iz druge šanse koštali Denver trijumfa i potencijalnog povratka u seriju.

Nikola Jokić je još jednom bio briljantan. Proveo na parketu čak 38 minuta i postigao je 37 poena. Uz to je upisao i 18 skokova (gotova kao čitava prva postava), te pet asistencija. Pogodio je 14 od 22 šuta, te dve od tri pokušane trojke.

Jokić je uspevao da dođe do poena i pored čestog udvajanja, pa i utrajanja, a čak i kada bi ostajao jedan na jedan sa nekim igračem to bi bio Drejmond Grin.

Iskusni centar je još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih defanzivaca lige i činio je sve što može da izbaci Jokića iz ritma, a ovu ukradenu loptu je upisao na 30 sekundi do kraja susreta.

Delovalo je da bi sve moglo da izgleda sjajno za navijače Nagetsa. Na tri minuta i 20 sekundi do kraja susreta Jokić pravi sjajan slalom kroz odbranu i polaže loptu za 111:109, a u tom trenutku je dvorana eksplodirala. Ipak, nije imao podršku još barem jednog igrača koji bi mogao da skrene pažnju defanzivaca na trenutak.

U neizvesnoj završnici došlo se do rezultata 114:111 za „ratnike“, a onda smo videli okršaj dva MVP igrača (bivšeg i aktuelnog). Uspeo je Kari da se sjuri ka košu da postigne poene, a onda je gestikulirao spavanje. Bila je to jasna poruka Nagetsima, ali i provokacija.

Najefikasniji u redovima „ratnika“ bili su  Stef Kari i Džordan Pul sa 27 poena, dok je Klej Tompson stao na 26.

Naredni meč je na programu u nedelju od 21.30 i tako susret će moći da isprate i navijači u našoj zemlji.

NBA plej-of, prva runda

Petak

Minesota – Memfis 95:104

Juta – Dalas 118:126

Denver – Golden Stejt

BONUS VIDEO Noć za istoriju NBA, cela hala ovacijama ispratila rekord Nikole Jokića

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar