Težak poraz Partizana.

Košarkaši Partizana doživeli su šokantan poraz u osmini finala Evrokupa od Burse nakon prodžetaka rezultatom 103:95 (20:20, 17:18, 27:22, 20:24, 19:1) i završili učešće u Evrokupu.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su imali dobijen meč, ali su dozvolili izjednačenje u dramatičnoj završnici četvrte četvrtine i dozvolili Bursi da izbori produžetke.

Na 13 sekundi do kraja su crno-beli imali pet poena prednosti kada je usledila neverovatna završnica. Bursa je pogodila za dva poena, a onda Madar prilikom ubacivanja lopte pravi faul.

Bursa je posle tajm-auta preko Holanda pogodila trojku za izjednačenje, a Panter u poslednjih sedam sekundi nije uspeo da donese pobedu šutem za tri poena.

U produžecima je Bursa bila mnogo bolja i osim trojke Ledeja kojom je Partizan na kratko poveo, nije bilo neizvesno. Ekipa Dušana Alimpijevića je trojkama napravila razliku i lako privela meč kraju.

Najefikasniji u redovima Partizan bili su Avramović sa 23, Lesor sa 20 i Panter sa 13, dok su Bursu predvodili Endruz sa 24, Bitim sa 20, Holand sa 17 i Nidam sa 14 poena.

Bursa će u četvrtfinalu igrati protv ekipe Cedevite naredne nedelje.

Foto: Starsport

Od samog početka je bilo jasno da nas očekuje neizvestan meč. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i gledali smo izjenačeno prvo poluvreme. U Partizanu je u tim trenucima odličan bio Aleksa Avramović pa su crno-beli otišli sa poenom prednostina veliki odmor.

Međutim, u nastavku kreće sjajna Bursa da pogađa i pravi prednost. Turski tim je u jednom trenutku došao do devet poena razlike i delovalo je da bi mogli  da prelome meč

Tada Panter sjajni potezima uz Avramovića uspeva da drži glavu iznad vode svom timu i Partizan je samo sa minus četiri ušao u poslednju deonicu.

Malo po malo, Partizan je uspeoda preokrene rezultat i u poslednja dva minuta je ušao sa pet poena prednosti.

Bursa se na kratko vraztila, ali su to crno-beli uspešno odbili i došli na korak do pobede, kada je usledila dramtična završnica i prošuštena prilika za pobedu.

U produžecima Partizan psihički dotučen nije uspeo da se nosi sa rivalima i na kraju je doživeo težak poraz. Bursa će u četvrtfinalu igrati sa Cedevitom u Ljubljani sledeće nedelje.

Partizan – Bursa 95:103 (20:20, 18:17, 22:27, 24:20, 11:19)

Dvorana: Beogradska arena. Sudije: Erezuelo, Paterniko, Bisang

Partizan: Avramović 23, Mur 8, Glas, Madar 11, Ledej 11, Zagorac, Koprivica 4, Lesor 20, Panter 13, Kuruc, Vukčević 2, Trifunović 3

Bursa: Ozalp, Nidam 14, Al 4, Endrjuz 24, Holand 17, Turen 3, Batuk , Bitim 20, Olmaz, Dudzinski 15, Hejs 6.

Partizan - Bursaspor 95:103

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar