Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Saša Obradović, trener Monaka, oprostio se od profesora doktora Milivoja Karalejića, koji je preminuo u subotu u 79. godini.

„Osim nekoliko zajednički osvojenih titula ostaćeš upamćen u mom srcu kao veliki čovek i trener, dragi moj Profo“, napisao je Obradović na društvenoj mreži „X“.

Karalejić je bio jedan od rodonačelnika kondicione pripreme igrača, jedini je uz Svetislava Pešića, aktuelnog selektora Srbije osvojio sve medalje.

PROČITAJTE JOŠ

Obradović sa Monakom vodi sa 2-0 u seriji protiv Le Portela u prvoj rundi plej ofa francuske PRO A lige.

Od kategorije kadeta do seniora na Evropskim i Svetskim prvenstvima, Karalejić je sve imao u svojoj kolekciji.

„Kroz njegove treninge prošla je plejada vrhunskih igrača Jugoslavije počev od Delibašića, Radovanovića, Ćosića, Kićanovića, preko Divca, Kukoča, Rađe, Ilića, Đorđevića, Pecarskog, pa do Bodiroge, Jarića, Rakočevića, Stojakovića, Gurovića“, navode iz KSS.

Kada je reč o trenerskoj karijeri bio je u Bosni iz Sarajeva između 1983. i 1990, zatim u berlinskoj Albi sa kojom je osvojio pet titula prvaka Nemačke, četiri Kupa Nemačke i Kup Radivoja Koraća.

Bio je i redovni profesor na predmetu Košarka na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u srpskom glavnom gradu. Dobitnik je i Nagrade za doprinos i razvoj košarke u Srbiji 2023. godine.

BONUS VIDEO Fantastični Nikola Jokić vodio Denver do pobede u petoj utakmici polufinala zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar