Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH
Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki izneo je svoje impresije o glavnom igraču Dalas Maveriksa Luki Dončiću, ali je pomenuo i Kobija Brajanta, čiji je bio veliki fan.

Iako je sada nesumnjivo ko je uzeo najboljeg pika 2018. godine, Novicki ističe da ljudi u Dalasu tada nisu znali šta da očekuju od Dončića.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tako sam srećan i ponosan na njega što se za samo nekoliko godina razvio u jednog od najboljih igrača lige. Kada smo ga draftovali, nismo znali šta možemo da očekujemo od njega. Znali smo da je dobar, ali nismo ni slutili da će biti ovakav“, istakao je Novicki.

Legendarni Nemac je letos bio u Sloveniji zajedno sa čelnicima Dalasa kako bi bio gost Luke Dončića, koji je tom prilikom potpisao i novi ugovor sa klubom.

„Kada je spreman, neverovatno ga je gledati. Deluje kao da igra već pet, šest, sedam, osam godina ovde. Način na koji razume igru je na drugom nivou. Srećan sam što je produžio ugovor i što ćemo ga gledati dugo, dugo“, dodao je bivši košarkaš.

FOTO: EPA-EFE/LARRY W. SMITH
FOTO: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Novicki se prisetio i Brajanta, kojim je bio opčinjen tokom svoje košarkaške karijere.

„Igrali smo jedne godine u Los Anđelesu. Ne znam da li se sećate, ali on je nadmašio ceo tim Mavsa u broju poena u prve tri četvrtine. Mislim da je dao 63 ili tako nešto, a mi svi zajedno 62. Nije igrao celu poslednju četvrtinu. Mogao je lako da ima 80 te noći. On je uvek bio jedini koga sam gledao. Ponekad sam žurio kući da bih mogao da ga gledam. Bio sam veliki fan Kobija i naravno da je ono bila velika tragedija pre nekoliko godina“, sa oduševljenjem je poručio Novicki.

BONUS VIDEO Intervju, Bogdan Bogdanović za Nova.rs

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar