Mihael Šumaher, Foto: EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Nikita Mazepin, ruski vozač u Formuli 1 veliki je fan legende ovog sporta Mihaela Šumahera, a sa njegovim sinom Mikom vozi u ekipi Has.

PROČITAJTE JOŠ

Njih dvojica su zajedno debitovali u karavanu Formule 1, a Mazepin od starta nije krio da obožava oca svog kolege i da mu je želja da sazna sve tajne Šumahera o tome kako je vozio i šta ga je učinilo jednim od najvećih svih vremena.

Međutim, Mazepin kaže da će sačekati da prođe 20 godina pre nego što se usudi da pita Mika o tome, a i sam je skeptičan da bi mu ovaj ikada bilo šta otkrio.

„Ne razgovaramo o Mihaelu, jer sam uveren da Mik zna puno detalja koje bih voleo da čujem, makar samo o tome kako se Mihael koncentrisao, šta je jeo pre trke, kako je trenirao, kako je „hvatao uglove“. Ma, sve. Za puno godina, možda 20, uz čašu crnog vina ću ga pitati sve. Sada sam siguran da sa mnom neće podeliti nijednu tajnu svog oca“, rekao je Mazepin.

Veza Mazepina i Mika Šumahera seže još dublje od vožnje u zajedničkom timu, jer je Rus svojevremno pričao o prijateljstvu dve porodice i da su upravo oni prvi saznali za tešku nesreću Mihaela Šumahera.

„Prvi smo čuli za to, odmah smo pozvali i poželeli brz oporavak. Potom sam Mika video nedelju dana kasnije u Italiji tokom zimske sezone. Bio sam zapanjen kako se poneo profesionalno i rešio celokupnu situaciju i sve što se desilo, a tako mlad“, pričao je svojevremno Mazepin.

BONUS VIDEO  Žestok sudar Hamiltona i Ferstapena

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar