Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Filadelfija Seventisiksersi se još uvek nisu oporavili od slučaja Bena Simonsa, a kraj višemesečnoj sagi se još uvek ne nazire.

Košarkaši Filadelfije zabeležili su pobedu na startu nove sezone, ali su potom upisali i poraz protiv Bruklin. Ipak, njihove igre padaju u senku onogo što se dešava sa statusom Bena Simonsa u klubu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što se nije javljao menadžerima i saigračima i kaznama koje je dobio zbog neozbiljnosti na treninzima, usledio je pomak ka pomirenju. Simons se sastao sa klupskim predstavnicima, a ustanovljeno je da australijski plejmejker još uvek nije (psihički) spreman da zaigra.

Džoel Embid, kao najbolji igrač Seventisikersa i prošlogodišnji glavni protivkandidat Nikoli Jokiću za MVP nagradu, je proteklih nedelja i meseci imao burne izjave o plejmejkeru svog tima.

Više puta je isticao je Ben neodgovoran i da nema poštovanja prema saigračima, te da ga nije briga šta god on odlučio.

Sada je i Embid „promenio ploču“. On je u obraćanju navijačima pomenuo i Simonsa.

U ime saigrača, organizacije i moje ime, hvala vam na podršci svih ovih godina. Mnogo toga se desilo poslednjih meseci, nadam se da ćete nastaviti i da podržavate našeg saigrača Bena, jer je on i dalje naš brat. Idemo!“, istakao je Embid.

Embidova poruka dočekana je ovacijama, a izgleda da bi svi voleli da ova priča doživi srećan kraj.

„Dobro je bilo konačno čuti nešto i od njega, to je dobro za tim. Ovo je prvi korak, početak. Kao što sam uvek govorio, sve je na menadžmentu, oni treba da ustanove šta je najbolje za tim. Samo želimo da pobeđujemo, a bolji smo tim sa njim. Ne bi ni smetalo da igram s njim, znam da ne bi ni saigračima, pošto želimo pobede“, rekao je Kamerunac.

Filadelfiju u noći između nedelje i ponedljka očekuje duel protiv Oklahome, za koju igra i Aleksej Pokuševski.

BONUS VIDEO Intervju, Bogdan Bogdanović za Nova.rs

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar