Foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Novak Đoković je sa 3:0 u setovima savladao Lorenca Musetija u polufinalu Vimbldona i plasirao se u veliko finale gde ga čeka Karlos Alkaraz.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser je posle meča saznao i da su košarkaši Srbije pobedili francusku u prijateljskom meču, a nedavno je i selektor Svetislav pešić imao lepe reči o srpskom asu.

Upravo je o tome i Đoković pričao.

PROČITAJTE JOŠ

„Pobedili? Bravo“, oduševila je Đokovića vesta o pobedi košarkaša.

potom se osvrnuo i na reči Svetislava Pešića i koliko voli da gleda košarku.

„Pre svega bih se zahvalio selektoru Pešiću na lepim rečima, na podršci. Podrška je uzajamna i za reprezentaciju i za njega lično. Pretprošle godine, kada nisam imao mogućnost da putujem u Ameriku, proveo sam nekoliko nedelja prateći košarkaški reprezentaciju. Išao sam da ih gledami podržavam u Turskoj kada su igrali protiv Turske, kući u Beogradu kada su igrali protiv Grčke u tim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i prijateljskim utakmicama. Bio sam nekoliko u hotelu da ih posetim, imao sam dozvolu i čast da budem sa njima kada su imali večeru jedan dan. Sedeo sam za stolom, razgovarao sa svima uključujući selektorom“.

Osvrnuo se i na odnos sa igračima.

„Mislim da sam se, pogotovo u tom periodu, zbližio sa svima njima. Odnos je prisniji. Pratim košarku čitav život, svi se sećamo košarkaša naših iz devedesetih i dvehiljaditih koji su osvajali medalje. Mogu da kažem da sam sa prijatelj sa momcima kao što su Teodosić, Bogdanović, Micić. Ja se Vase sećam jer je njegova starija sestra bila šampionka u snoubordu. Ona je odrastala sa mnom i mojom mlađom braćom na Kopaoniku. I onda se Vase sećamo kada je bio jako mali. Sada, da ga vidim kao jednog od vodećeg košarkaša naše reprezentacije, dve godine najboljeg igrača u Evropi i sada u NBA… Prelepo je videti to. Malo je mesto Kopaonik, odrasli smo svi zajedno i uspeli da ostvarimo ogromne rezultate u svojim sportovima“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar