Foto Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Ubuduće bi svaki naredni MVP kandidat mogao da kao uslov ima određeni broj utakmica da bi konkurisao za to priznanje.

Dugo se u NBA vodi polemika o tome da li je najbolji igrač uvek i onaj najkonstantniji, a Nikola Jokić je svakako bio i jedno i drugo u protekle dve sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato je dvaput i osvajao MVP priznanje, na putu je da to učini i treći put, ali i dalje ima onih koji osporavaju njegovu pretenziju na tu nagradu.

U ponedeljak je Atletik objavio da su NBA i Asocijacija igrača ove lige na pragu novog kolekitvnog ugovora koji se tiče titule za najkorisnijeg igrača.

Po tom ugovoru bi trebalo da bude određen minimalni broj odigranih utakmica u regularnom delu sezone da bi uopšte konkurisao za MVP titulu.

Sindikat igrača i vrhuška lige su održali komitet takmičenja u petak da bi razgovarali o pitanjima na kojima bi obe strane radile, a ukoliko novo pravilo bude uvedeno, Jokićeve šanse će biti veće da opet postane MVP jer redovno igra veliku većinu utakmica na najvišem nivou.

Već postoji jedan presedan gde se smatra da je 58 utakmica minimum kako bi jedan igrač mogao da se kvalifikuje za titulu najboljeg strelca.

Od ukupno 82 utakmice u regularnom delu sezone, to je svakako većina. Kada je reč o MVP tituli, nije poznato koliko bi minimum mogao da bude, ali je poznato kada će više informacija biti.

Rok da se postigne dogovor o novom kolektivnom ugovoru je 31. mart, dokle postoji mogućnost da se izađe iz postojećeg, ili da se ponovo produži prostor za pregovore, koji je već dvaput produžavan.

Ovo pitanje takozvane „kontrole potrošnje“ igrača i njihova dostupnost ekipi uticali su prethodnih godina na televizijska prava prenosa, ali i na sam kolektivni ugovor.

BONUS VIDEO: Luda završnica meča Tejtum za pobedu, Embid za delić sekunde zakasnio sa trojkom preko pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar