Dejan Davidovac, Nikola Milutinov i Vasilije Micić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ovog jutra se pojavila informacija da je Nikola Milutinov povređen, što bi bio još jedan veliki udarac za našu reprezentaciju.

Prethodno je zbog povrede Bogdan Bogdanović morao da propusti okupljanje, a i dalje nije poznato da li će Nemanja Bjelica moći da pomogne saigračima u kvalifikacijama za Mundobasket i na Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su se zabrinuli kada su čuli da se Nikola Milutinov povredio i da je potencijalno obnovio povredu kolena zbog koje je morao da napravi veliku pauzu u CSKA.

Nova.rs je kontaktirala KSS i dobila je poruku da Milutinov nije povređen, te da je sa njim sve u redu. U trenutku razgovora su svi igrači bili na broju i na doručku reprezentacije. Srbija će u sredu od 20.15 igrati pripremni meč protiv Slovenije u Ljubljani.

Na fotografijama koje su u ponedeljak objavljene tokom posete patrijarha Porfirija košarkašima Srbije bilo je evidentno da nedostaje samo Milutinov, što je probudilo sumnju kod mnogih.

Bio je Milutinov svojevremeno i deo tima za Mundobasket 2019, ali lani nije igrao za „orlove“ zbog povrede. Na okupljanju je poručio.

„Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde“, rekao je Milutinov za Košarkaški savez Srbije.

Srbiju u avgustu, pre Evrobasketa (od 1. do 18. septembra) čekaju dva veoma bitna meča u teškoj borbi za Svetsko prvenstvo naredne godine. Prvo protiv Grčke, onda i protiv Turske, 25. i 28. avgusta.

BONUS VIDEO Pešić o povredi Bjelice

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar