Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije novi dres
Aleksandar Mitrović; foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Dres fudbalera Srbije za takmičenje na Svetskom prvenstvu ovog puta nije izazvao podeljene reakcije javnosti. Nedvosmisleno se nikome ne dopada.

Kada se krajem 2021. godine prvi put pojavila prezentacija dresa javnost je bila zgrožena. Ipak, tada je postojala nada da će se na kraju sve ipak promeniti i da će se ovaj dres redizajnirati.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, kako se to nije desilo Srbija će igrati u dresovima koji pre predstavljaju Crnu Goru ili Severnu Makedoniju nego našu zemlju. Navijači otvoreno govore da nikada ružniji dres nisu videli i da bi bilo sramota igrati u ovom dresu na Mundijalu u Kataru od 20. novembra do 18. decembra.

Sada je ovaj dres proizvođača sportske opreme već u prodavnicama, pa se tako pojavila najnovija fotografija iz Čikaga koji pokazuje da će u ovoj opremi Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić predvoditi Srbiju protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

Komentari navijača su čini nikad oštriji

„Spalite ga!“

„O čoveče… Počeo sam da verujem da će zapravo da odbacimo ovaj dres. Ovo je loš znak.“

„‘Zlato’ nije čak ni zlato. Ovo je boja pljeskavice koja napušta moje telo kad imam dijareju.“

Ovaj dres će se prodavati po ceni od 90 dolara, a objava FIFA izazvala je velike reakcije. Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Sergej Milinković-Savić se nalaze na fotografiji koja najavljuje da je ostalo samo 100 dana do početka Mundijala.

FSS još uvek nije zvanično potvrdio kako će izgledati novi dres reprezentacije, ali će očigledno grb, ali i dizajn biti potpuno drugačiji od uobičajenih.

Ranije su se na društvenim mrežama su se pojavile fotografije dresa koje su slikane uživo (nije u pitanju virtualno izdanje), a mnogo navijača je nezadovoljno onim što su videli.

Blago je rečeno da su nezadovoljni, pa mnogi pišu da novi dres izgleda kao replika dresa Crne Gore ili Severne Makedonije.

Razlog je što je grb potpuno drugačiji, ali i što na dresu ima žutih detalja na rukavima i odmah ispod brade.

Mnogi su pisali da se nadaju da je u pitanju šala i da dres neće zaista ovako izgledati. Mnogi su istakli da asocira čak i na dres Poljske i da ne predstavlja dres koji su „orlovi“ obično nosili prethodnih godina.

Ranije su iz FSS objasnili da ćemo dobiti novi grb specijalno za Mundijal.

„Usvojen je grb koji će krasiti novi dres svih reprezentativnih selekcija Srbije. Institucionalni, dosadašnji grb Sveza, ostaje kao zvanični grb FSS, a novi grb će biti novi simbol sa kojim će se indentifikovati navijači i krasiće dres svih selekcija FSS. Ovo odvajanje grbova urađeno je na preporuku UEFA i to je trend koji su pratile mnoge evropske reprezentacije. Novi grb fudbalske reprezentacije Srbije inspirisan je tradicionalnim motivima i simbolima naše zemlje kroz istoriju: dvoglavi beli orao, ocila, ljiljani, crveni štit… Iz svakog perioda uzeto je po nešto i predstavlja miks naših najistaknutijih i najprepoznatljivijih simbola“, objasnili su tada iz FSS.

Podsetimo, tokom maja se pojavio i jedan grafički prikazan dres kako bi trebalo da izgleda oprema koju će Srbija nositi na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ipak, tada ta verzija nije privukla toliku pažnju kao najnovija fotografija.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Komentari

Svi komentari (8)