Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Nikola Jokić je sasvim sigurno lice franšize Denver Nagetsa, ali se čini da uprkos svim pohvalama opet ne dobija dovoljno poštovanja u NBA ligi.

Reprezentativac Srbije nije zvezda modernog tipa, više je klasičan primerak košarkaša koji pretenduje da bude samo to, a ne šoubiznis ikona u šljaštećem svetu.

PROČITAJTE JOŠ

S tim u vezi, ni pažnja koju mu NBA liga pridaje nije toliko velika, što se vidi i u slučajevima kada se u javnost plasiraju poruke i angažmani igrača van teritorije Amerike.

Prednost gotovo na svakom koraku imaju vladajući MVP Janis Adetokumbo, mlada zvezda Luka Dončić, ali i Rudi Gober, momak koji je već godinama jedan od najboljih defanzivaca lige.

Upravo su Jokić i Gober rivali u prvoj rundi plej-ofa, gde je su njihovi timovi, Denver i Juta, izjednačeni na po 1-1 u pobedama.

Druga utakmica je pripala timu Džeza gde je Jokić ponovo bio odličan sa 28 poena i 11 skokova, ali se u centru pažnje ipak našao Francuz, što zbog direktne blokade nad Srbinom, praktično odbojkaškog smeča, što zbog reputacije koju ima, iako je upisao i manje poena i manje skokova.

Na pogrešno shvatanje je ukazao Lukas Miler, novinar koji prati upravo ekipu Jute.

„Gober je bolji defanzivac, Gober je hodajući asistent kroz blokadu, Gober je lepši i zgodniji, ali… Da moram da biram, izabrao bih Jokića deset od deset puta ispred Gobera. Navijači Jute koji su u strahu da priznaju to samo zavaravaju sami sebe“, naveo je Miler.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar