Nikola Jokić sa Denverom na startu NBA plej-ofa igra protiv Jute
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Košarkaši Denvera i Jute otvaraju NBA plej-of, pa će Nikola Jokić biti među prvima koji će zakoračiti na parket u doigravanju na Floridi.

Prvi od najmanje četiri duela u četvrtfinalu Zapada (igra se na četiri dobijena meča za polufinale konferencija) zakazan je za 19.30 po našem vremenu.

Denver favorit

Kreće NBA plej-of, a večeras (19.30) otvaraju ga Denver Nikole Jokića i Juta. Nagetsi, koji su od restarta igrali promenljivo, favoriti su i za prolazak dalje, kao i za pobedu večeras, na njih je kvota 1,60, a na Džezere 2,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Denver – Juta.

Nagetsi su prilično oslabljeni, Vil Barton i Geri Heris zbog povreda nisu odigrali nijedan meč u Orlandovom „Dizni svetu“, ali može da ih raduje povratak rovitog Džamala Mareja.

Mnogo toga zavisiće, naravno, od Jokića, koji je nedavno presudio „džezerima“ u meču s dva produžetka.

„Džoker“ će i u ovoj seriji sigurno biti glavni pokretač tima koji pretenduje na sam vrhu, uz ekipe iz Los Anđelesa i Milvoki.

Naspram sebe imaće Rudija Gobera, dve godine zaredom najboljeg defanzivca NBA lige, koji nema rešenje za centra Denvera. Jokić prosto izluđuje Francuza iz meča u meč na sebi karakterističan način.

Denver je sva tri puta ove sezone dobio Jutu (134:132 posle dva produžetka, 98:95, 106:100) uz sjajne brojke našeg mađioničara.

Momak iz Sombora je protiv „džezera“ na ta tri susreta prosečno beležio 29,3 poena, 12 skokova i 9 asistencija, plus je bio glavni kada se lomila utakmica.

PROČITAJTE JOŠ

Dakle, od 19.30 počinje najčudniji NBA plej-of

Diznilend u Orlando ugostio je ekipe najjače lige na svetu kako bi se izbegla i najmanja mogućnost od koronavirusa. Formirani je takozvani „mehur“, u kojem su svi akteri izolovani, jer je od korone u SAD preminulo više od 170.000 ljudi.

Prvi su kroz cilj u skraćenom ligaškom delu prošli Milvoki na Istoku i Lejkersi na Zapadu, pa bi Baksi u eventualnom finalu imali prednost domaćeg terena, što u ovom slučaju igranja pred praznim tribinama nema nikakav značaj.

Koliko mogu Dončić i Bobi?

Mogu li Luka Dončić i Bobi Marjanović sa svojim Dalasom da naprave iznenađenje i izbace favorizovane Kliperse iz plej-ofa. Nagoveštaj bismo mogli da dobijemo večeras (03.00) u prvoj utakmici, gde je kvota na tim iz Los Anđelesa 1,50, dok je kvota na Maverikse 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za LA Klipers – Dalas.

NBA PLEJ-OF

Denver – Juta 19.30

Toronto – Bruklin 22

Boston – Filadelfija 00.30

LA Klipers – Dalas 03.00

Utorak:

Milvoki – Orlando 19.30

Indijana – Majami 22

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar