Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Samo neznalice ili naivni pomislili bi da će Juta posle poraza od Denvera prvom meču i to tek pošto je odigrano dodatnih minuta, lako dići ruke od plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ

Već u revanšu je rezultatski surovo (124:105) vratila seriju na početak, čini se lakše od očekivanog. Nagetsi su tek na momente, pre svega zahvaljujući opet odličnom Nikoli Jokiću (28 poena, 11 skokova, 6 asistencija), pokušavali da drže korak. Ali osim Majkla Portera Mlađeg (28 poena, 6 skokova), izostala je ozbiljnija podrška ostatka ekipe, pre svih Džamala Marija (14 poena) jednog od junaka startnog meča četvrtfinala Zapada, koji prve dve četvrtine kao da nije bio u dvorani.

Doduše i Donovan Mičel (u prvom meču ubacio je 57 poena) izgledao je kao da drema do odlaska na veliki odmor. Ali je zato ostatak „džez orkestra“, predvođen Džordanom Klarksonom (26 poena) i Rudijem Goberom (19 poena, 7 skokova), uz sjajnu pratnju Džoa Inglsa (18 poena) odlično odrađivao posao, čekajući ga da se razbudi u trećoj deonici.

I probudio se, nanizavši ukupno 30 poena, pa su obe ekipe sa ulaskom u poslednju četvrtinu već mogle da se posvete razmišljanju o trećem meču koji je na programu u petak (22.00)

U utakmici koja je prethodila ovoj, Toronto je pobedio Bruklin 104:99 i tako udvostručio vođstvo u seriji (2:0)

Šampiona je do drugog trijumfa predvodio Fred Vanvlit sa 24 poena, 5 skokova i 10 asistencija, dok je Norman Pauel dodao 24 poena, a Kajl Louri 21.

Kod Bruklina je najbolji bio Garent Templ sa 21 poenom, Timoti Luvavu je upisao 17, a Karis Levert 16. I ova dva tima će treći meč odigrati u petak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare