Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Owen Baker

Lejkersi su upisali prvu pobedu u sezoni nakon najgoreg starta u istoriji franšize (zapravo je izjednačen najgori start iz sezone 2014/2015).

Nikola Jokić je upisao 23 poena, 14 skokova i šest asistencija za 35 minuta, ali nije pomogao Denveru da izbegne poraz od Los Anđeles Lejkersa sa 121:110. Lejkersi su bili do sada jedini tim koji nije slavio u NBA ligi i bio je ovo njihov najgori početak sezone i to pod komandom Darvina Hema.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je imao nekoliko majstorskih poteze, a posebno se istakao trenutak kada je kao na ringišpilu „provozao“ Entonija Dejvisa koji nije mogao da ga odbrani. Jokić je imao i nekoliko odličnih defanzivnih sekvenci kada je ukrao dve lopte i podelio dve blokade, a iz igre je šutirao 8/16.

Lebron Džejms je postigao 26 poena uz šest skokova i osam asistencija, dok je Entoni Dejvis dodao 23 uz 15 skokova. Rasel Vestbruk je postigao 18.

Džamal Marej igra sve bolje, pa je stigao do 21 poena, četiri skokova i pet asistencija, Eron Gordon je dodao 18, dok je Majkl Porter Junior stao na 17.

Lejkersi su konačno uspeli da postignu 13 trojki što im je pomoglo da ostanu u igri, dok je Denver ubacio 15 trojki.

Denver je u prvoj četvrtini došao do +10 i delovalo je da bi Lejkersi mogli da upišu još jedan poraz. Ipak, probudili su se Džejms i Vestbruk i nadoknadili razliku, pa su već do poluvremena imali 55:51.

„Igrali su iz očaja i imao sam osećaj kao da smo morali da pustimo da nam ovaj meč izmakne“, rekao je Gordon.

Džordž Majkan je dobio dres sa brojem 99 i postao je 11. igrač Lejkersa u istoriji kome je povučen dres. Pre njega su tu čast imali Karim Abdul-Džabar, Eldžin Bejlor, Kobi Brajant, Vilt Čemberlejn, Gejl Gudrih, Medžik Džonson, Šekil O’Nil, Džeri Vest, Džamal Vilks i Džejms Vorti.


NBA rezultati, 31. oktobar

San Antonio – Minesota 107:98
Dalas – Orlando 114:105
Finiks – Hjuston 124:109

Lejkers – Denver 121:110

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar