Foto: Starsport

Košarkaši Partizana pobedili su Megu 86:76 u meču petog kola ABA lige pred svojim navijačima u Beogradskoj areni.

Partizanu je to peta pobeda, Megi peti poraz u regionalnom takmičenju, a „ružičasti“ su bili konkurentni tek jedno poluvreme.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred kraj druge i treće četvrtine, Mega je padala, Partizan je to kažnjavao i u ta dva perioda od po dva, tri minuta rešavao meč.

Mega je u finišu druge imala šansu da se primakne na jedan posed zaostatka, pre kraja treće je stigla na dva poseda Partizanu, ali su crno-beli znali to da iskontrolišu.

U završnici druge četvrtine presudila je kratka sekvenca kada je Tristan Vukčević promašio zicer, a Dragan Milosavljević trojku na drugoj strani terena.

Usledili su kontra i zakucavanje Matijasa Lesora, na šta se polaganjem nadovezao Jam Madar, a onda i Janis Papapetru.

Za nešto više od minuta crno-beli su otišli na +11 za mirnu pauzu na poluvremenu i više nisu gledali unazad. Najefikasniji su kod pobednika bili Džejms Naneli sa 14, Dante Egzum, Janis Papapetru i Balša Koprivica sa po deset poena i Jam Madar sa devet. Koprivica je imao i sedam skokova, a Egzum pet asistencija.

U poraženom timu je Danko Branković imao 17 poena, a Matej Rudan čak 26, dok ih ne najbolje ispratio Malkolm Kazalon sa devet poena.

Foto: Starsport

Prva četvrtina počela je veoma čvrsto i dobro po Megu. Činilo se da će Danko Branković i Matej Rudan biti njena glavna rešenja i udarne igle u reketu.

Branković je ubacio neke od prvih poena, gradio se i bio precizan u realizaciji, dok se Partizan rano oprobao u šutu spolja.

Crno-beli su zahvaljujući Madaru i Džejmsu Naneliju ubacili dve zaredom, ali je Mega održavala korak na 10:8.

„Ružičasti“ su serijom od šest poena otišli na 14:10, Balša Koprivica je svojim zakucavanjem vratio prednost domaćima, ali je Malkolm Kazalon trojkom nastavio „klackalicu“ za 17:16 u korist Mege na tri i po minuta pre kraja prve četvrtine.

Do kraja su gosti uspeli da odole napadu Partizana, ali su u drugoj popustili.

Foto: Starsport

Počeli su da se oslanjaju na šut za tri poena, a on nije išao. Partizan je pronašao rešenje u Papapetruu i u agresivnosti.

Mega je počela da gubi lopte u serijama, Papapetru i ostali su počeli da lakše „otključavaju“ reket rivala i hvataju skokove u napadu, ali su tek na kraju druge deonice uspeli da se odlepe.

Gosti su delovali malo grogirano u poslednja dva minuta druge četvrtine, crno-beli su kaznili taj pad i nekoliko promašaja rivala, pa su na odmor otišli sa 50:39.

Mega je drugo poluvreme otvorila trojkom, a Lesor sa dva ofanzivna skoka i košem.

Matej Rudan je nastavio da teroriše odbranu crno-belih koji nisu mogli da ga brane, pa je zahvaljujući njemu Mega sredinom trećeg perioda imala priključak 61:55.

I držala ga je sve dok Dante Egzum nije dvaput napao Aleksu Uskokovića, poentirao i dva minuta pred kraj treće četvrtine vratio prednost Partizanu na devet poena – 65:56.

Mega je zahvaljujući 20. poenu Rudana dodatno prišla, ali je onda Dante Egzum stupio na scenu.

Ubacio je šut sa poludistance, ispratio ga je Koprivica zakucavanjem, da bi Egzum trojkom doneo Partizanu 68:56, posle čega je Ledej samo dolio so na ranu kucanjem u poslednjim sekundama treće deonice za 72:58.

Foto: Starsport

Kada je tome svoje prve poene dodao i Danilo Anđušić u prvim napadima četvrte četvrtine, a Egzum je pritom blokadom odbranio svoj obruč od Rorija, bilo je jasno u kom smeru se meč kreće.

Mega je vezala šest poena, tek toliko da održi neizvesnost, a kad je Egzumu sviran nesportski faul, Milosavljević je zaostatak svog tima sveo na jednu cifru 74:65.

Drugo upozorenje koje je Partizan uspešno izbegao došlo je posle koša Rorija, kada je Mega bila u seriji od deset poena.

Nada joj nije potrajala naročito dugo, tek do trojki Anđušića i Vukčevića kojima je Partizan pred kraj potvrdio trijumf.

Standings provided by Sofascore


Partizan – Mega 86:76 (25:26, 25:13, 22:19, 14:18)

Dvorana: Beogradska arena, Beograd; Sudije: Boltauzer, Majkić, E. Javor.

Partizan: Madar 9, Anđušić 5, Egzum 10, Panter 4, Trifunović 6, Naneli 14, Papapetru 10, Ledej 5, Lesor 8, Vukčević 5, Koprivica 10. Trener: Željko Obradović.

Mega: Branković 17, Bogavac 0, Rudan 26, Uskoković 5, Kobžistji 1, Kazalon 9, Cerovina 0, Rori 4, Grbović 3, Milosavljević 8, Mušikić 3; Trener: Marko Barać.


Partizan - Mega 86:76 (25:26, 25:13, 22:19, 14:18)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar