Ni nakon što je izrečena kazna strasti se nisu smirile.

Nikola Jokić kažnjen je od strane NBA lige sa 25.000 dolara zbog kontakta sa jednim navijačem iz prvog reda. Iako je on po zanimanju vlasnik Finiks Sansa Met Išbija, kada se nalazi u dvorani ima funkciju samo navijača.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je pokušao da dođe do lopte što pre i da započne akciju Denvera, ali je vlasnik sklonio loptu. Kada ga je Jokić dodirnuo laktom on je teatralno pao na stolicu. Plašili su se mnogi da bi Jokić mogao da bude suspendovan, oglasio se i Išbija kako bi sprečio da se to desi, a onda je NBA liga izdala saopštenje.

„Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić kažnjen je sa 25.000 dolara zbog nepropisnog kontakta sa gledaocem koji sedi pored terena, saopštio je danas Džo Dumars, izvršni potpredsednik, šef košarkaških operacija.

Čelnik Finiks Sansa Met Išbija došao je u posed lopte kada mu se ona odbila u ruke, nakon igre pored njegovog sedišta, a Jokić je stupio u kontakt sa Išbijom u pokušaju da oduzme loptu i odmah nakon toga je lopta odletela dalje u publiku.

Incident, zbog kojeg je Jokić dobio tehničku grešku, dogodio se na 2:36 do kraja druge četvrtine poraza Nagitsa od Sansa sa 129:124 u četvrtoj utakmici plej-ofa njihove konferencijske polufinalne serije 7. maja u „Footprint“ centru“, saopštila je NBA liga.

Da li primećujete šta nedostaje? Navijač koji je uticao na igru (Jokić dobio tehničku, Finiks slobodno bacanje) nije dobio nikakvu kaznu. Milijarder je prošao nekažnjeno.

Kako to da jedan navijač može da sklanja loptu od igrača, a da za to ne bude kažnjen?

Keti Vindž, novinarka iz Denvera, napisala je kratko.

„Šta je sa kontaktom koji je navijač napravio?“, upitala je ona.

Dejna Lejn, novinar nekoliko portala iz Las Vegasa, imao je jasnu poruku.

„Udaljite ove ljude od terena. Imajte na umu moje reči, navijači koji su ovako blizu terena će biti veliki problem jedne od ovih utakmica.“

BONUS VIDEO Nikola Jokić u klinču sa vlasnikom Finiksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar