Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Ćutanje je zlato kaže stara narodna izreka, a za neke ljude se čini da je bolje da ne progovaraju uopšte.

O tome bi mogao da dobro razmisli i Gilbert Arinas, legenda NBA lige koji nastavlja svojim izjavama da probija dno.

PROČITAJTE JOŠ

Arinas se osvrnuo na situaciju sa Rudijem Goberom i malo je reći neprijatno iznenadio svojim stavovima. Gober je propustio drugi meč serije sa Denverom i nije igrao za Minesotu jer mu se porodila supruga pa je od kluba dobio slobodno da poseti ženu i bebu.

Minesota je o bez njega dobila drugi meč i povela sa 2:0 u seriji pred mečeve u svojoj dvorani.

Uzevši u obzir delikatnost trenutka, trener Minesote Kris Finč pokazao je ljudskost i jednom od svojih najvažnijih igrača dao dozvolu da napusti ekipu što je za svaku pohvalu, ali izgleda nije tako mislio i Gilbert Arinas.

„To je beba, brate. Biće tu kad se vratiš. Šta god misliš da ćeš učiniti sa bebom, ona će zaspati. Razumem da želiš da budeš sa svojom ženom, da se smešiš i slično, ali tvoje zdravstveno osiguranje je dobro zato što igraš u NBA“, rekao je Arinas i ostavio mnoge u šoku.

Nije mu ovo bio prvi put da sramno proziva NBA zvezde, a meta mu je bio jednom prilikom i Nikola Jokić.

„Jokić je verovatno, statistički gledano, najgori MVP dobitnik u poslednjih 40 godina. Kada pričate o najkorisnijem igraču, igrači koji su dobijali tu nagradu, njihovi timovi su prvi ili drugi u ligi. Kada je Majkl Džordan to dobio u momentu kada je Čikago bio sedmi u ligi, imao je prosek od 35 poena, 6 skokova i 5 asistencija, uz 3 ukradene lopte po meču. Bio je lider po broju poena i ukradenih lopti, istorijska godina i to ima smisla. Kada je Rasel Vestbruk osvojio Oklahoma je bila 10. u ligi, ali je on imao tripl-dabl u proseku. Uradio je nešto neverovatno, nešto što niko od Oskara Robertsona nije uspeo“.

BONUS VIDEO Jokić sad mora da bude MVP treći put, oštetili su ga prošle sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar