Nikola Jokić protiv Minesote
Foto: David Berding / Getty images / Profimedia

Nikola Jokić je uspeo da pomogne Denver Nagetsima da konačno prekinu crnu seriju u predsezoni.

Srpski košarkaš je ovog puta odlučio da se povuče u pozadinu i deluje iz te pozicije, ali je to bilo dovoljno za rušenje Minesote sa 132:126.

PROČITAJTE JOŠ

Nije ovo prava osveta za prošlogodišnju eliminaciju u plej-ofu (posle sedam mečeva 4-3), ali jeste razlog za optimizam nakon što je Majkl Meloun popalio sve alarme.

Ipak, Jokić je šutirao samo pet puta i pogodio dva puta. Postigao je ukupno četiri poena, ali je uz to dodao i sedam skokova i sedam asistencija.

Nije to sve jer je u ovu neobičnu partiju utkao i čak tri ukradene lopte i blokade što pokazuje da se nalazio bukvalno svuda na terenu. Neobično je i da je promašio oba slobodna bacanja.

U denveru je blistao Džulijan Strouter sa 33 poena (8/13 iz igre, 5/8 za tri) i tako pokazao da bi mogao da ima ozbiljnu ulogu sa klupe za rezervne igrače. Džamal Marej je brojao do 25, Majkl Porter Džunior do 16, dok su nova pojačanja Rasel Vestbruk i Dario Šarić dodali po 13.

Luka Garza, centar iz Bosne i Hercegovine, blistao je u redovima Minesota koji je postigao 29 poena. Ovaj momak je iskoristio odlazak Karla Entonija Taunsa da uzme minute i to izgleda sasvim dobro za sada.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar