Foto: AP Photo/David Zalubowski

Iako Nikola Jokić nije odigrao savršen meč protiv Majami Hita, Denver je slavio sa 103:97 u reprizi prošlogodišnjeg finala NBA lige.

Jokić je protiv Majamija je postigao 18 poena uz 11 skokova i sedam asistencija, a upisao je i dve blokade što dovoljno govori o njegovom doprinosu na oba kraja parketa.

Proveo je na terenu 38 minuta i pogodio tek šest od 16 šuteva (od toga 0/3 za tri), ali ono što mu je najbitnije jeste – pobeda.

PROČITAJTE JOŠ

„Želimo da dobijemo svaku utakmicu. Imali smo dva teška meča zaredom, igrali su sa dosta brzine i ažurnosti na obe strane. Teško je igrati sa njima jer uvek znaju šta rade“, počeo je Jokić.

U direktnom duelu veliku borbu je vodio sa centrom Majamija, Bemom Adebajom.

„Rekao sam o njemu sve još pre četiri-pet godina, kada je dobio veću ulogu u timu i postao jedan od najboljih igrača tima. Jako ga poštujem, čak i kada se samo trudio i nije igrao tako mnogo, sećam se dok je još radio sa asistentom Hauradom, pre šest ili sedam godina. Dopada mi se njegova igra, efektan je u svemu što radi. Može da se brani na pozicijama od jedan do pet. On je onaj koji lepi sve u timu, koji ih vodi. Uvek je zadovoljstvo igrati i boriti se protiv njega.“

Zadovoljan je Jokić igrom u odbrani njegove ekipe.

„Da, prva i treća četvrtina su bile najbolje za nas što se tiče odbrane. Ipak, kao grupa, uspeli smo da ih zadržimo ispod 100 poena. To je dobro za nas. Oni su dobro odigrali završnicu druge četvrtine, nismo želeli da im dozvolimo da dođu do vođstva. Treću smo dobili sa osam poena razlike. Bio je to dobar meč za nas, dobra energija, oni su šutirali, mi smo hvatali dosta lopti, jednostavno, dobar meč za nas“, dodao je Jokić.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić o Nikoli Jokiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar