Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srpski košarkaš Nikola Đurišić izabran je na NBA draftu i može da nastavi karijeru u najjačoj ligi već od ovog leta.

U četvrtak uveče Đurišića je sa 43. pozicije u drugoj rundi izabrao Majami Hit, ali će Nikola nastaviti karijeru u Atlanta Hoksima.

PROČITAJTE JOŠ:

Majami je trejdovao prava na to mesto, pa će Atlanta i NBA biti jači za talentovanog krilnog igrača iz Mege, koji je svoje izglede da bude draftovan, popravio posle turnira u Italiji.

Tako će Nikola Đurišić umesto kod Nikole Jovića na Floridu, otići kod Bogdana u Džordžiju, gde kapiten reprezentacije Srbije igra već skoro četiri godine sa dosta uspeha.

Đurišić je otišao u Atlantu koja je dala svoj 44. pik i kompenzaciju u novcu, a Nikola bi tek trebalo da se nametne i zaradi svoj ugovor.

To bi trebalo i da bude slučaj, jer u suprotnom Hoksi ne bi popravljali svoju poziciju na draftu u drugoj rundi da bi ga birali.

Nikola je imao 15,4 poena, 2,9 skokova i 3,5 asistencija u dresu Mege u ABA ligi, a u Megi je po odlasku Nikole Topića bio jedan od lidera ekipe.

Bilo je očekivanja da će pred novu sezonu pojačati Crvenu zvezdu, što bi i moglo da se desi ukoliko Atlanta ne ukaže poverenje talentovanom Srbinu.

BONUS VIDEO: Dolazak Bogdanovića na početak konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar