Košarkašice, zlato, doček, Skupština grada
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Ogroman uspeh za reprezentaciju, za celu zemlju, zahvalila bih se svima na podršci, koju smo osetile tokom celog turnira", rekla je evropska šampionka Nevena Jovanović.

Košarkašice Srbije oduševile su sve, četvrta medalja za šest godina sija oko vrata…

„Osećaj je izvanredan, mislim da su krenule da nas stižu emocije, posle onolikog pražnjenja u četvrfinalu i polufinalu, bile smo praznih osećanja, ali sad smo konačno došle sebi i stičemo utisak šta smo zapravo uradile“, rekla je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Tradicionalno, šampionke Evrope izašle su na balkon Starog dvora, gde su zajedno sa navijačima proslavile zlato.

„Ovo nam je treći put, osećaj je izvanredan. Moram da priznam da sam imala pozitivnu tremu, stvarno divan osećaj. Ponosna sam na devojke i stručni štab i trenere. Hvala im što su nas trpeli dva meseca“.

Sjajni bek tokom celog Evrobasketa bila je džoker srpske reprezentacije, kada se lomilo uvek je bila tu da da trojku ili odigra dobru odbranu.

„Zadovoljna sam, naravno. Znate kako kaže Marina: ‘Uvek može bolje, uvek može više, uvek može još’. I ja sam saglasna sa tim. Ono što krasi našu reprezentaciju jeste da uvek neko drugi iks faktor, to je pozitivna strana ovog tima. Uvek neka druga igračica iskoči. Ovaj put sam bila ja, sledeći put će neka druga devojka. Samo da smo mi dobro i da smo zdravo. Drago mi je da smo sve zdrave završile teške prireme, sada da se odmorimo pa u nove pobede“.

Na EP su otišle da brane bronzu, ali su se vratile kao najbolje, što su bile i 2015.

Košarkašice, zlato, doček, Skupština grada
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Kada smo se okupljali na početku ovih priprema, cilj nam je bio da idemo na medalju. Potajno smo se nadale, s obzirom na to da je leto teško sa dva teška takmičenja. Nije moglo bolje, zlatna medalja je oko vrata“.

Pamtiće se zlato, ali i prva pobeda protiv Španije, kojoj ni sudijska krađa nije pomogla.

„Slažem se da je ta utakmica sa Španijom prleomila. Svi znaju našu istoriji sa Španijom, sad smo konačno i zasluženo poebdili i drago mi je da je to bilo baš u Španiji“.

Košrakašice čeka kratak odmor, pa pripreme za Olimpijske igre, koje počinju 23. jula.

„Lako sigurno nije, ali to je posao kojim smo mi izabrale da se bavimo. Volimo kada smo u reprezentaciji, uživamo. Sigruno da je teško, na trenerima je da rade svoj posao, a mi da slušamo. Ne sumnjam da će nas oni spremiti najbolje moguće“, zaključila je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar