Sonja, Jelena, Ivon, Ana, Tina, Saša, Nevena, Dajana, Aleksandra, Maja, Maša, Anđela, i naravno Marina. Evropske šampionke! Hvala vam što se osećamo ponosnim.

Hvala vam što sam se naježio toliko puta poslednjih dana. Što ste velike šampionke. Što srcem i osmehom pišete najlepšu istoriju srpske košarke.

Hvala što su vam oči pune suza dok pevate „Bože pravde“. Što himnu pevate glasno, glasnije. Ponosno kao niko.

PROČITAJTE JOŠ

Što ste tim. Što ste primer, pravi idoli mnogim devojčicama.

Što ste, konačno, izmamili i Marini osmeh. Što ste je bacali u vazduh, makar i tih nekoliko puta, „drznuli“ se da joj pokvarite i frizuru.

Koliko je samo selektorka ponosna na svom Tim, kako je samo Sonja recitovala „Domovina se brani lepotom“ na čuvenom balkonu Skupštine, kako je Ivon(a) Anderson oduševila sve porukama na srpskom sa istog mesta, koliko emocija je prokuljalo iz Tine Krajišnik po dolasku na beogradski aerodrom, kako je Dajana Butulija zaigrala posle silnih problema sa zdravljem, Nevena posle klupskog finala…

Zato, nemojmo da se više „ložimo“ na naš fudbal, očito da ne vredi. Imamo košarkašice, odbojkašice, vaterpoliste, košarkaše, one koji to zaslužuju.

One koji ne primaju milione evra ili dolara, one koje nikad nisu umorne za Srbiju. One koje i te kako znaju šta je nacionalni dres, šta znači braniti boje Srbije, koje žive za to da pevaju himnu dvaput u istom danu.

Košarkašice, zlato, doček, Skupština grada
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Za njih reprezentacija nije interes, nego ljubav. One treba da budu primer svim zvezdama našeg sporta. Ukoliko razmišljate da igrate za reprezentaciju, vi niste sportista, vi ste biznismen. Ove devojke su sve uradile iz ljubavi i tako im se vratilo“, rekla je, između ostalog, bivša košarkašica Nataša Anđelić, koja je bila stručni konsultant tokom utakmica na RTS.

Devojke, hvala vam, Srbija se ponosi vama.

I zato mi u Srbiji ne kažemo „Najbolji tim u Evropi“, ne, mi kažemo „Naše zlatne devojke“, i to je prelepo. Samo jedna od poruka koja je kružila društvenim mrežama i – prelepa je.

„Jao, treneru, za ovo se živi“, prepričala je Marina Maljković ono što joj je Tina Krajišnik rekla dok su stajale na pobedničkom postolju.

„Da, tako je! Zašto bismo sada stali? Hajde da ponovimo ovo“, imala je Marina spreman odgovor.

Jer, Tokio je iza ćoška.

Nastaviće se…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar