Dangubić
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Kao cela severna hemisfera, i Madirid je započeo veliku borbu protiv koronavirusa koji polako parališe, po mnogima najlepši i najprimamljiviji grad na Pirinejima.

„Još od ponedeljka smo stali sa individualnim treninzima. U prodavnicama su duži redovi. Ulice su praznije. Možda na prvi pogled ne može da se vidi zebnja ljudi, jer je Madrid grad od šest, sedam miliona stanovnika, ali primetno je da su ulice značajno praznije, pojedini lokali su zatvoreni, dok svi ostali, iako je lepo vreme, ne služe u baštama. Zapravo restoranima je zabranjeno korišćenje bašti, kako bi se smanjio rizik“, kaže za Nova.rs Nemanja Dangubić, od ove sezone član Estudijantesa.

Poput ogromne većine sugrađana, trudi se da poštuje uputstva. Ipak, Nemanja je u sredu, dok još nije bilo proglašeno vanredno stanje, prošetao do hotela u kome je boravila ekspedicija Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ

„U Zvezdi sam proveo četiri godine, osvojio deset trofeja. Sigurno najlepše vreme u mojoj karijeri. I danas sam u kontaktu sa saigračima iz tadašnjeg tima. Neki su, kao ja, krenuli put inostranstva, drugi su i dalje u timu, pa sam želeo da ih vidim. Nismo dugo ostali, nekih 30-ak minuta, zbog ograničenja koje uslovljava virus. Ali, drago mi je što smo mogli da prozborimo koju reč i da su se oni, dan kasnije, bez ikakvih problema vratili u Beograd.“

Mogao je i Nemanja, bar kako su pisali srpski mediji, da stigne u Beograd ove sezone, jer je i predsednik Partizana potvrdio da su bili u kontaktu. Nije tajna ni da ga je u leto 2018. godine želela Budućnost.

„Slagao bih kada bih rekao da ne prija interesovanje ta dva kluba koja izuzetno poštujem. Ali, kao što sam se prošle godine (kada je Budućnost bila zainteresovana) odlučio da odem u Bajern, tako mislim da je u ovom trenutku (kada su bili kontakti s Partizanom), najbolje da završim sezonu u Estudijantesu. E sad, videćemo kada će biti kraj sezone, a ja se, kao svi, nadam da će problemi s virusom proći i da će u Madridu opet zasijati sunce.“

Sezonama je Nemanja, još od juniorskog staža u kome je osvajao šampionske titule (sa Hemofarmom) i evropske medalje u nacionalnim timom, kidisao na vrh. Ali, od prošle jeseni se prvi put u karijeri našao u okruženju koje se bori za opstanak.

„Krenuli smo dobro, posle izgubili korak… U poslednje vreme nije nam ni raspored išao na ruku, iako smo iz kola u kolo podizali formu, što se videlo i u duelima sa ekipama iz vrha tabele. Ali, teško je, kažem sada pričati, dok sve stoji. Ako se nastavi šampionat, verujem da ćemo Estudijantesu sačuvati status u ACB ligi, sigurno najkvalitetnijoj u Evropi.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram