Leon Deleon
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Leon Deleon, direktor Košarkaške Superlige Srbije, za Nova.rs otkrio je da će koronavirus i odlaganje ABA lige, Evrolige i Evrokupa imati velikih posledica i na domaće takmičenje.

Koronavirus je paralisao svet sporta, niz takmičenja i utakmica je otkazan, a globalna situacija odrazila se i na domaće takmičenje. Ipak, čelnici Košarkaške lige Srbije nemaju jasan plan po pitanju organizovanja predstojeće takmičarske godine s obzirom na to da je neizvesno koliko će trajati mere predostrožnosti zbog pandemije.

PROČITAJTE JOŠ

„Nemoguće je pričati o planovima vezanim za Superligu u ovom trenutku jer i da nema koronavirusa bilo bi neizvesno kako bismo sve organizovali na vreme i reprezentaciji omogućili ozbiljan prostor za pripreme za Olimpijske igre u Tokiju“, otkrio je Leon Deleon, direktor Košarkaške Superlige Srbije, za Nova.rs i dodao:

„Sad kad je sve odloženo zbog koronavirusa situacija je dodatno zakomplikovana. Ne znamo da li će prekid takmičenja trajati dve nedelje ili četiri meseca, i iz tog ugla ne možemo da razgovaramo ni o eventualnim promenama sistema u predstojećem takmičenju“.

Derbi
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

 

Na zgusnut raspored dodatno su uticali dobri rezultati Partizana u Evrokupu, a „problem“ bi predstavljao i plasman Crvene zvezde u plej-of Evrolige. Naravno, kalkulacije su usled koronavirusa privremeno obustavljene.

„Imali smo razgovore pre prekida Evrolige, Evrokupa i ABA lige i još tad je sve bilo veoma komplikovano organizovati. Našim klubovima želimo što više uspeha u Evropi, ali se sa svakim njihovim korakom još teže organizovati takmičenje u Superligi. Sačekaćemo da prođe zabrana pa tek onda donositi odluke. Biće dovoljno vremena s obzirom na to da će prethodno biti neophodno da se završe ABA liga, Evroliga i Evrokup“, rekao je Deleon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram