Peđa Milosavljević / STARSPORT

Umesto košarkaške trke na parketu "Vicink centra", Crvena zvezda je u četvrtak u Madridu imala trku s vremenom kako bi uhvatila avion za Srbiju pre nego što će u Španiji stupiti na snagu zabrana međunarodnih letova zbog koronavirusa. Na sreću, crveno-beli su je dobili, sletevši na aerodorom "Nikola Tesla" nešto pre ponoći.

„Dobro je“, kaže za Nova.rs Andrija Gavrilović, pomoćni trener crveno-belih koji je, zbog zdarvstvenih problema Dragana Šakote, (i) ovog puta bio u ulozi glavnog trenera.

Šampion ABA lige se i za meč sa Realom pripremao na uobičajen način, ali jedan, uslovno mali detalj, imao je veliki značaj da se tokom boravka u Madridu umnogome umanji zdravstveni rizik igrača beogradskog tima.

„S obirom na to da smo pred let ka Španiji odradili trening, nismo planirali da se u sredu uveče pojavimo u ‘Vizik centru’, što se pokazalo značajno, odnosno nije postojala nikakva mogućnost da dođemo u kontakt sa igračima Reala.“

Ujutro je već počelo da priča da je neko od „kraljevića“ inficiran, da bi se kasnije to ispostavilo kao tačno.

PROČITAJTE JOŠ

„I mi smo to čuli. Bili smo sve vreme na vezi sa klubom. Negde posle sastanka u hotelu, oko 11.30 dobili smo informaciju da se odlažu sve utakmice Evrolige“.

Gotovo istovremeno je stigla i vest da će u ponoć biti zatvoreni španski aerodromi, pa je Zvezda krenula u trku s vremenom, jer je prvobitno bilo planirano da se vrati u petak.

„Nije bilo lako da se istog dana pronađe 20-ak karata u jednom avionu ni kada je redovno stanje, a posebno sada, dok ubrzano struji vest da će se u ponoć obustaviti međunarodni saobraćaj. Ali, uprava je brzo reagovala, pa smo uspeli da uđemo u avion za Frankfurt, na kraju i stignemo u Beograd“, priča Gavrilović za Nova.rs.

Kada su slične situacije, kod kuće uvek raste zabrinutost porodica, pogotovo jer etar znaju da preplave silne dezinformacije.

„Tokom boravka u Madridu bili smo u karantinu. Igrači i kompletna naša ekspedicija shvatila je ozbiljnost puta, pokazala je veliku profesionalnost, u što, verujte mi, nisam ni sumnjao. Važno je bilo da pratimo upustva i savete nadležnih institucija, što smo i uradili.“

Foto: Instagram / Nikola Jovanović

Iako je odlazak u jednu od „crvenih zona“, preko pola kontinenta i nazad, redovnom linijom, s presedanjima u Nemačkoj, trajao samo jedan dan, igrači crveno-beli su stigli da sačuvaju koji osmeh, primetan i na slikama objavljenim na Instagramu. Naravno, uz obavezne zaštitne maske.

„Nije lako kada ste veći deo vremena pod maskom, ali rekao sam koliko je u ovakvim trenucima poštovanje procedure je obavezno, ne samo radi vas, već i ostalih. Igrači su bili prilično mirni“, završava Gavrilović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram