Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Predsednik KK Crvena zvezda, Nebojša Čović, govorio je o aktuelnostima u klubu, koji je nedavno promenio trenera.

PROČITAJTE JOŠ

Otišao je Saša Obradović, nasledio ga je Dejan Radonjić, ali je prvi meč bio debakl protiv Igokee.

Dan kasnije, javnosti se obratio Čović, na gostovanju jutarnjem programu TV Prva.

“Zvezda je izgubila s velikom razlikom, pokazalo je da smo morali da povučemo potez koji je neočekivan. I za mene je bio neočekivan, jer sam očekivao da će Saša da ostane sve tri godine. Izgubljena hemija, samopouzdanje, što je razlog ovako loše igre i rezultata atipičnog za Crvenu zvezdu. Žao mi je što je moralo da dođe do toga. Radonjić je proveren trener i idemo dalje. Zvao sam Dejana da dođe kod mene na razgovor. Pričali smo sat i po – dva, napravili okvir rada, dali mu rok da razmisli. Odgovorio nam je već sledećeg dana oko podne ili malo posle toga. Mi ne odustajemo od naših ciljeva, mi smo u toku sezone, u Evroligi je prošlo 16 kola i mislim da možemo da ispunimo osnovne ciljeve, da osvojimo sve domaće trofeje i da napadnemo u TOP 8“, izjavio je Čović.

Crvena zvezda ima pravo da dovede samo još dvojicu novih igrača, a već se mnogo njih „izvrtelo“ u kadru.

“Dosad smo iskoristili 18 od mogućih 20 igrača, mislim da se u tim promenama vide određene promene u hemiji. Treneri imaju svoje želje, a mi radimo na tome da ispunimo sve u skladu s mogućnostima. Počeli smo da padamo kada su počeli da dolaze Ročesti, pa O’Brajant i onda Teri. Poremećena je bila hemija, što je verovatno uzrok ovakvih rezultata. Svi momci su dobri, ali se poremetila hemija. Optimista sam da ćemo uspeti da se vratimo. Kada je mnogo teško, odmah zamislite da je moglo da bude još gore. Ako budemo dobro radili, biće bolje“.

Bilo je reči i o balansu stranih i domaćih igrača.

“Jako je teško proizvoditi mlade igrače i igrati Evroligu. Cene domaćih igrača su drastično skočile. Hteli smo da vratimo Gudurića, ali nije bilo realno. Naša košarka nema pravu strategiju, jako sam zabrinut za budućnost našeg trofejnog sporta. Pogledajte samo, izgubili smo od Švajcarske u kvalifikacijama. Niko ne može da zaštiti mlade igrače od 12-13 godina, pogotovo kada se jave najbogatiji klubovi Evrope kada nude jake ugovore, posao i smeštaj za roditelje i sve ostale uslove. U evropskoj košarci se ne zna ko je krovna organizacija, ne znamo od koga da tražimo protekciju“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare