Foto: EPA-EFE/BUTCH DILL

NBA Ol-star nikada ne razočara, pa je i u specifičnoj atmosferi u Atlanti još jednom bilo sjajno. U događaju večeri Tim Lebrona je savladao Tim Durenta sa 170:150. Naš centar Nikola Jokić imao je nekoliko fantastičnih poteza.

Čitav program počeo je pobedom Domantasa Sabonisa pobedom na takmičenju u veštinama.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon pomalo iznenađujućeg trijumfa Litvanca, u brzom šutiranju trojki je favorit apsolutno zasluženo osvojio trofej. Stef Kari je bio prava mašina za pogotke, a u dramatičnom finalu je pogodio poslednji šut uz zvuk sirene i tako raspršio nade Majka Konlija da može do iznenađenja.

Takmičenje u zakucavanju je bio najslabiji događaj večeri, iako isprva nije tako delovalo. Sajmons je osvojio titulu najboljeg, iako je ubedljivo najatraktivnije zakucavanje imao u prvoj rundi.

U meču svih zvezda je Jokić igrao malo više od 19 minuta. Postigao je šest poena (3/4 iz igre) uz sedam skokova i pet asistencija. Imao je nekoliko atraktivnih poteza: dva alej-upa je odradio sa Dončićem uz jedno zakucavanje nakon dodavanja bez gledanja Stefa Karija. Jokić je nakon prvog zakucavanja vikao na Lebrona Džejmsa, što je izazvalo dosta pažnje.

PROČITAJTE JOŠ

Ni u jednom momentu Jokić nije jurio Kobi Brajant MVP nagradu (ali jeste priredio sjajnu scenu sa peharom), koja je otišla u ruke Janisa Adetokumba koji je postigao 35 poena uz nestvaran šut iz igre 16/16. Pogodio je tri trojke, dve su završile u košu nakon što su udarile o tablu!

Tim Lebrona je dobio sve četiri deonice i susret u svoju korist, pa je samo od tih pobeda donirano 750.000 dolara, a ta cifra je daleko premašila milion uz sve dodatne statističke parametre koji su se nagrađivali.

I dok je Lebron postigao tek četiri poena, Demijan Lilard (32 poena) i Stef Kari (28) su imali sopstveni šuterski okršaj. Postigli su zajedno pet trojki sa polovine terena, a upravo je takvom trojkom Lilard i zaključio susret.

Kris Pol je sa 16 asistencija postavio rekord Ol-star meča (prethodni rekorder bio Medžik Džonson sa 15), a u poraženom timu je najraspoloženiji bio Bredli Bil sa 26 poena, što i ne čudi jer je ovaj as prvi strelac NBA lige.

Pratio ga je Kajri Irving sa 24, dok su po 21 dodali Kavaj Lenard i Džejms Harden. Dončić (3/7 iz igre) je susret završio sa osam poena, tri skoka i osam asistencija, dok je Nikola Vučević stao do pet poena (2/6 iz igre) uz sedam skokova i jednu asistenciju.

Tim Lebron – Tim Durent 170:150

Dvorana: Stejt Farm arena, Atlanta. Sudije: Toni Braun, Tom Vašington, Kortni Kirkland.

Tim Lebron: Džejms 4, Adetokumbo 35, Jokić 6, Dončić 8, Kari 38, Braun 22, Džordž 17, Gober 10, Lilard 32, Pol 6, Sabonis 2.

Tim Durent: Lenard 8, Tejtum 21, Vilijamson 10, Bil 26, Irving 24, Konli 3, Harden 21, Levin 13, Mičel 15, Rendl 4, Vučević 5.

Ol-star veče:

04.57 Kraj meča! Kakva trojka Lilarda!

„Dejm tajm“! Pogodio je Lilard trojku za pobedu sa 170:150 i to je još jednom učinio sa polovine terena! Bila je ovo peta takva trojka nekog igrača na Ol-star meču!

04.53 Trojka uz faul Brauna!

Džejlen Braun još jednom pokazuje kakav je šuter, pa je potpuno van balansa uspeo da pogodi trojku. Našao se na parketu, ali je ova njegova trojka podigla čitavu klupu na noge.

04.50 Pol blizu rekorda!

Kris Pol je imao 14 asistencija početkom četvrte deonice, pa mu je jedna nedostajala da izjednači rekord Medžika Džonsona! Gotovo svako njegovo dodavanje je Kari nepogrešivo pretvarao u poene, baš kao i sada!

04.47 Završnica kakvu smo gledali samo jednom ranije.

Podsetimo, najbolji igrač će poneti Kobi Brajant MVP nagradu, a pobednik će biti ekipa koja prva stigne do 170 poena. U tim momentima je Tim Lebron vodio protiv Tima Janis sa 156:132.

04.38 Pogodak uz zvuk sirene!

Donovan Mičel ne želi da bude u senci ostalih zvezda. Pogodio je trojku iz dotrčavanja uz zvuk sirene!

Evo i najboljih poteza iz treće deonice susreta:

04.36 Gotova je i treća deonica!

Ukupan rezultat je 146:125, iako se nakon svake deonice rezultat resetuje. Ovo je ujedno bila i poslednja četvrtina u kojoj se igra 12 minuta, poslednja deonica je potpuno drugačija. Pobednik će biti ekipa koja prva stigne do 170 poena.

04.33 Istorijski nastup Zajona

Zajon Vilijamson ušao je u izabrano društvo najmlađih igrača na Ol-star meču jer su ispred njega ostali samo Kobi Brajant, Lebron Džejms i Medžik Džonson.

04.27 Džordž „promešao“ Levina.

Pol Džordž je odlučio da odigra jednu individualnu sekvencu, pa je nakon nekoliko driblinga napravio sebi dovoljno prostora da pogodi preko rivala.

04.23 Nikola se smeje dok Nikola priča šalu.

Vučević i Jokić bili su sjajno raspoloženi, pa su na terenu razmenili nekoliko reči. Uz osmehe su igrali na meču svih zvezda.

04.21 Alej-up Jokića i Dončića!

Po prvi put su igrali zajedno u startnoj petorci, a bilo im je beskrajno zabavno da igraju zajedno. Još jednom su napravili alej-up, ali je ovog puta Jokić to sjajno zakucao. Proslavio je to na neuobičajen način, što je izazvalo osmehe mnogih.

04.17 Adetokumbo ne može da promaši, želi MVP titulu!

Grčki košarkaš je postigao svih 16 šuteva do ovog momenta, od toga tri trojke (dve o tablu)! Stigao je do velikih 35 poena, a prvi pratilac bio je Kari sa 25. Tim Lebron imao je prednost od 128:111 u ovim momentima.

04.15 Kajri Irving zakucava pored Jokića.

Tim Durent je brzo pokrenuo kontranapad, a Irving je odlučio da to silovito zakuca. Nije uspeo da ga omete ni naš centar Nikola Jokić. Pogledajte snimak ovog poena sa parketa, koji odlično pokazuje koliko se publike nalazilo na tribinama. U pitanju su porodica i prijatelji igrača uz ljude iz NBA organizacije.

04.12 Nastavlja se Ol-star meč!

Pogledajte kako je Stef Kari gledao Lebrona Džejmsa dok tradicionalno baca prah pre početka susreta.

 

04.06 Sajmons osvaja titulu!

Finalna runda donela nam je najgora zakucavanja na takmičenju! Topin je da preskoči dvojicu NBA igrača, ali tek iz drugog pokušaja, što je uticalo na sudije. Sa druge strane, Sajmons je pokušao da poljubi obruč i pritom zakuca, ali se u poslednjem trenutku prepao i odustao od te namere. Šteta!

03.45 Anafri Sajmons vodi posle prve runde!

Topin iz Njujorka je osvojio 48 poena nakon što je sjajno zakucao iza leđa, nakon što je sebi nabacio loptu kroz noge. Sajmons je skinuo loptu sa jednog mini obruča sa visine od 3,2 ili 3,3 metra, a to je bilo dovoljno tek za 46 poena! Sajmon se plasirao u finale sa 95 poena, dok jedan manje ima Topin.

Stenli je bio najslabiji ovog ponedeljka jer je nakon skromnih 44 poena (kada je tražio svih 50), dobio i možda istorijski minimum od 37 poena nakon što je uspeo da zakuca tek iz četvrtog pokušaja.

03.32 Vreme je za takmičenje u zakucavanju!

Čekamo da na teren izađu Anafri Sajmons iz Portlanda, Kesijus Stenli iz Indijane i Obi Topin iz Njujroka.

03.28 Dve trojke sa polovine terena zaredom!

Šta se ovo dešava?! Pre poluvremena je Demijan Lilard odlučio da pogodi sa linije sa polovine terena, što je Kari shvatio kao izazov. Već u sledećem napadu je i on uradio isto! Na poluvremenu je tim Lebrona imao prednost od 20 poena (100:80).

03.23 Ovaj čovek ne može da promaši!

Kada Stef Kari šutira obruč kao da postane veličine bazena! Novopečeni šampion u šutiranju trojki postigao je pet od sedam trojki do sada za 88:74!

Uz to je imao i jedno sjajno alej-up zakucavanje koje nismo videli često u njegovoj režiji.

03.19 Zakucavanje Dončića.

Igrači iz Evrope su zaista sjajno otvorili susret i nanizali nekoliko lepih poena.

03.16 Šteta što ga nećemo gledati na takmičenju u zakucavanjima.

Vilijamson je pokazao zbog čega ga mnogi smatraju mašinom za zakucavanja. Igrač sa ogromnim odrazom je još jednom pokazao da zna da leti!

03.14 Zakucavanje najskupljeg centra lige.

Rudi Gober se upisao među one koji su zakucali, a ovo je bio poseban alej-up nakon odbijanja lopte o parket.

03.09 Lebron u svom stilu!

Ne bi ovo bio pravi Ol-star da ni 17 put na nekom meču svih zvezda ne vidimo ovakvo zakucavanje Lebrona Džejmsa.

03.07 Lebron „ispao“ sa klupe.

Pogledajte reakciju „kralja“ nakon poena Krisa Pola.

03.05 Evo i najboljih poteza iz prve deonice na jednom mestu.

Uživajte!

02.58 Kraj prve četvrtine, tim Lebron slavio!

Tim Lebron je slavio sa 40:39, a Jokić je četvrtinu završio sa četiri poena i pet skokova, po čemu je bio najbolji na meču. Ubedljivo najraspoloženiji bio je Stef Kari sa 12 poena, a u to je bila i jedna trojka sa pola terena.

02.54 Ludi alej-up.

Harden je istrčao kontranapad kao munja, a onda o zemlju odigrao do Zaka Levina, kome je malo nedostajalo da zakuca.

02.48 Alej-up polaganje Jokića.

Teško da postoji potez koji je više u stilu našeg asa. Dončić je bacio lob dodavanje do Jokića, nakon što mu je srpski as pokazao ka košu. Ipak, srpski centar nije zakucao, već je to u skoku samo lagano položio o tablu.

02.46 Karijeva trojka, nije ni gledao ka košu!

Stef Kari je u jednom momentu pogodio sjajnu trojku, upravo sa mesta odakle je osvojio takmičenje u brzom šutiranju za tri poena. Šutnuo je, a dok je lopta letela ka košu, okrenuo se ka tribinama. Kada je lopta prošla kroz obruč, već je bio leđima okrenut i tako je i proslavio trojku.

02.38 Zakucavanje Nikole Jokića!

Srpski centar se upisao na ovom susretu i nastavio niz zakucavanja na obe strane. Uz to je nakon zakucavanja vikao ka Lebronu Džejmsu. Kao što smo i navikli odbrana gotovo da i nema, a sve pršti od sjajnih poteza. Nakon pet minuta u ovoj deonici Tim Lebron vodi sa 20:16. Najefikasniji bio je Kajri Irving sa sedam poena.

02.35 Počeo je NBA Ol-star meč!

Kajri Irving je trojkom otvorio veče!

02.16 Minut ćutanja za sve žrtve koronavirusa.

Nakon što su se svi igrači našli na terenu održan je minut ćutanja za sve igrače koronavirusa.

02.15 Spektakularno predstavljanje igrača.

Nećemo gledati zvezde Filadelfije Seventisiksersa jer su Ben Simons i Džoel Embid posetili frizera u tom gradu pre dolaska na Ol-star meč. Frizer je nedugo zatim dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

Tim Lebrona će uz Džejmsa računati i na našeg Nikolu Jokiću, Stefa Karija, Luku Dončića, Janisa Adetokumba, Džejlena Brauna, Pol Džordž, Rudija Gobera, Krisa Pola, Domantasa Sabonisa i Demijana Lilarda. Sa klupe ih predvodi Kvin Snajder, strateg Jute Džeza.

Tim Durenta nastupaće bez Kevina Durenta zbog povrede, a predvodiće ih sa klupe trener Dok Rivers.

Navijači će moći da uživaju u igrama Bredlija Bila, Zajona Vilijamsona, Kajrija Irvinga, Kavaja Lenarda, Džejsona Tejtuma, Majka Konlija, Džejmsa Hardena, Zak Levina, Donovana Mičela, Nikole Vučevića i Džulijusa Rendla.

01.49 Stef Kari poslednjim šutem osvaja takmičenje u trojkama!

Kari je po drugi put u karijeri osvojio takmičenje u brzom šutiranju trojki. Upisao je 28 poena, a presudio je poslednji šut od dva poena kojim je preskočio Konlija! Uz to je uspeo da pogodi i dva lopte od po tri poena, Konli nije mogao da veruje šta je upravo uradio Kari!

Majk Konli je ubacio velikih 27 poena u finalnoj seriji! Pogodio je gotovo sve šarene lopte, pa je veliki pritisak bio na Stefu Kariju.

Tejtum je razočarao u finalu. Nakon sjajnog nastupa u prvoj rundi u finalu je dobacio tek do 17 poena!

01.38 Šuterska poezija Stefa Karija!

Kakvo izdanje beka Golden Stejta, gotovo da je pogodio sve trojke! Nanizao je 31 poen i tako izborio mestu u finalu sa Tejtumom i Konlijem!

Donovan Mičel je stigao do 22 poena, time se izjadnačio sa Zekom Levinom. Sjajno izdanje svih igrača ove večeri!

Kakvo šutersko veče Majka Konlija! Posle 14 sezona je izabran na Ol-star meču, a pokazao je da se oseća sjajno na ovom događaju. Ubacio je 28 poena, pogodio je gotovo sve, osim sa najdaljih pozicija koje vrede tri poena.

01.30 Sredina prve runde takmičenja u trojkama

Zek Levin je imao dosta promašaja kada je šutirao šarene lopte, a promašio je i sa pozicija koje vrede po tri poena. U 70 sekundi je uspeo da upiše 22 poena i tako ostavio iza sebe Brauna.

Džejson Tejtum iz Bostona je pogodio 25 poena, a mogao je da ima i daleko više. Bio je ovo najbolji nastup do tog momenta.

Džejlen Braun, as Boston Seltiksa, sakupio je 17 poena, od čega i jednu loptu koja je vredela tri boda. Koštale su ga šarene lopte koje je sve promašio sa pozicije koju je birao.

1.22 Počelo je takmičenje u brzom šutiranju trojki!

01.06 Sabonis osvojio takmičenje u veštinama!

Završeno je finale u veštinama nakon potpuno izjednačene borbe. Na kraju je Sabonis uspeo da ubaci trojku pre Vučevića i tako uspeo da osvoji neobičnu nagradu i tako doda još jedno priznanje u verovatno najboljoj sezoni u karijeri.

00.55 Finale u veštinama koje niko nije očekivao!

I Pol i Dončić su ispali u polufinalu, pa će novi šampion biti jedan od visokih igrača. Sabonis je bio brži od Dončića koji se mučio da pogodi dodavanje u „bure“, pa je Sabonis uspeo da završi sve izazove pre njega. Vučević je iskoristio blagu prednost nakon što je Kris Pol promašio polaganje, kao i ranije! Crnogorski centar bi tako mogao da obezbedi sebi još jednu zanimljivu titulu u biografiji.

 

00.50 Dominacija evropskih asova.

Luka Dončić i Kris Pol su već unapred bili u polufinalu. Mesto u ovoj rundi izborili su i Domantas Sabonis koji je bio brži od Džulija Rendla, kao i Nikola Vučević koji je bio bolji od Roberta Kovingtona.

 

00.45 Počelo je takmičenje u veštinama!

Videli smo kako je Jokić izgledao u odelu, a sada je poznato i kako će izgledati u dresu. U ovom ćemo gledati najboljeg košarkaša naše zemlje.

 

Igrači se trenutno zagrevaju pred takmičenje u veštinama. Kris Pol se nakon mnogo godina vraća u ovo takmičenje i on je prvi favorit za osvajanje takmičenja. Tražoće svoju šansu i Luka Dončić, te Nikola Vučević.

Evo jednog od čuvenih detalja sa ovog takmičenja ranijih godina.

Nikola Jokić je oduševio stajlingom u Atlanti. Odlučio se da obuče karirano odelo i crnu rolku, što je izazvalo dosta pozitivnih komentara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare