Foto. Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson)

Anafri Sajmons novi je šampion u zakucavanju nakon takmičenja koje je počelo fantastično, a onda pomalo razočaralo.

Kesijus Stenli je bio daleko ispod svog nivoa, pa nije izborio takmičenje u finalu. Nakon solidnog uvodnog zakucavanja (44 poena), drugo je bilo daleko, daleko lošije. Osvojio je možda i rekordan minimum sa samo 37 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Jeste bilo mesta u finalu za Obija Topina koji je imao 94 poena nakon dva zakucavanja, samo jedan manje od kasnijeg pobednika Sajmonsa, koji brani boje Portland Trejlblejzersa.

Obojica su već u prvoj seriji „ispucali“ najatraktivnija zakucavanja, pa je delovalo da im je u finalnom zakucavanju nedostajalo i municije i ideje.

Sajmons je u prvoj seriji skinuo loptu sa improvizovanog obruča koji se nalazio na 3,20 ili 3,30 metara, dok je Topin dobio najviše poena nakon zakucavanja iza leđa. Pre toga je i loptu od parket probacio kroz noge u letu!

U finalnoj seriji je Tobin imao dosta muke da zakuca iako je uz to preskočio i dvojicu igrača, dok je Sajmons propustio ono čemu je stremio

Sajmons je želeo da poljubi obruč, a na kraju nije bio ni blizu. Ipak, i ovo zakucavanje je bilo dovoljno da osvoji titulu, pa će se verovatno lako utešiti ljubljenjem trofeja…

https://twitter.com/NBA/status/1368757835794968583

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar