Foto Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

NBA liga će ispitati slučaj Džoela Embida koji je propustio utakmicu protiv Denver Nagetsa u poslednjem trenutku.

On je neposredno pred meč Filadelfije Seventisiksers i Denvera odradio zagrevanje, a svega petnaestak minuta je stavljen na listu povređenih igrača, pa je tako nastavio niz nepojavljivanja u Bol areni u Denveru.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj niz traje od 2019. godine, pa aktuelni MVP regularnog dela sezone u NBA nije pomogao svom timu da dođe do pobede i Nikola Jokić je to uradio u dresu Nagetsa (111:105).

Šems Čaranija, dobro obavešteni NBA insajder kaže da će liga zbog tog postupka obaviti istragu, dok je trener Filadelfije Nik Nurs rekao da je i sam saznao nekoliko desetina minuta pred meč da ne može da računa na Embida.

„Embid celog tog dana kad je bila utakmica nije ušao u protokol povređenih. Nije ušao u taj protokol sve do 15 minuta pred početak meča. Sigurno je to nešto što će liga ispitati, to je rekao i Majkl Meloun. Liga će to ispitati, jer je precrtan u poslednjoj sekundi. Nismo znali da postoji ni ta mogućnost, a onda ga izbrišu pet minuta pred meč. Očekujem da će NBA to istražiti“, rekao je Čaranija.

Otežavajuća okolnost je što je ovaj okršaj dvojice MVP igrača bio prenošen u celim Sjedinjenim Državama, pa su gledaoci ostali uskraćeni za očekivani spektakl.

O upornim izostancima Embida iz Denvera pričao je i Nikola Jokić, rekavši da treba da se ceni sve ono što igrač Filadelfije radi za košarku.

Jokić je u meču sa Filadelfijom na svom parketu ubacio 26 poena i imao je 16 skokova uz sedam asistencija. Samo deset dana ranije, dva ista tima su igrala i meč u Filadelfiji gde je Embid igrao i ubacio 41 poen.

Podelio je i deset asistencija uz još sedam skokova, dok je Jokić u tom meču imao 25 poena i 19 skokova. Filadelfija je tu utakmicu dobila sa 126:121.

BONUS VIDEO: Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar