Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Turnir koji će Šruder zauvek pamtiti

Denis Šruder, najbolji igrač Mundobasketa, izneo je svoje utiske nakon finala sa Srbijom u kom je Nemačka slavila sa 83:77.

„Bilo je ovo dugačko putovanje, više od 10 godina je trajalo, neverovatna grupa ljudi. Okupili smo se u julu, trener je uradio fenomenalan posao. Napraviti 8-0, proći dalje iz strašne grupe, neverovatno šta smo uradili. I da, osvojili smo zlatnu medalju, ponosan sam što mogu da se radujem sa saigračima i porodicom“, počeo je Šruder.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije moglo da prođe bez pominjanja Dirka Novickog.

„Uživamo u svakom trenutku, treningu, utakmici. Mislim da je to razlog što smo uradili šta smo uradili, ispisali smo istoriju. Naravno, Dirk Novicki je NBA šampion, neko ko je promenio igru, i ko zaslužuje svako poštovanje“.

Nemačka je već ranije obezbedila plasman na Olimpijske igre.

„Znamo da su sledeće godine Olimpijske igre, da će se utakmice prenostiti na TV. Kada sam počeo da igram za reprezentaciju, svi su znali za Novickog, ali ne i za tim. Sada su počeli da prepoznaju šta smo sve uradili za tim, i u Okinavi, i ovde na Filipinima“.

Kada je san o svetskom zlatu postao moguć?

„Ne znam da li je u Okinavi, imali smo sastanak, bili nas je četvoro u četiri grupe i pitao je svakoga da poželi na nešto. I svi su rekli – medalja. Pitao je mene, i rekao sam – zlato“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar