Foto: Mornar/Media Pro

Košarkaši Mornara iz Bara savladali su Budućnost na svom terenu rezultatom 100:92 u odloženom meču 23. kola ABA lige i tako učinili veliku uslugu Crvenoj zvezdi.

Beogradski crveno-beli su u Ljubljani bili bolji od Cedevita Olimpije, ali je bilo neophodno i da Budućnost doživi poraz od Mornara.

PROČITAJTE JOŠ...

Nakon prve četvrtine činilo se da će Budućnost lako slaviti, pošto je imala prednost 31:20, ali je usledila prava kanonada u drugoj deonici. Domaći sastav je ubacio 37 poena, od čega devet trojki, potom su u trećoj četvrtini uspeli da dođu i do 69:59, dok su poenima Pulena na šest minuta pre kraja igrači tima iz Bara imali i ogromnih 17 poena prednosti, 92:75.

Razigrala se Budućnost nakon toga, preko Nikolića, Kobsa, Edžima i Dela Valea su na 3:37 pre kraja košarkaši tima iz Podgorice prišli na šest poena minusa (96:90), ali je promašenom trojkom Dela Valea na 2:57, te poenima Smita sa druge strane definitivno rešeno pitanje pobednika.

Mornar je tako odigrao za Crvenu zvezdu, koja ima šansu da pobedama nad Krkom i Zadrom osvoji prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u doigravanju, ali je povećao i sopstvene šanse da se domogne plej-ofa, pošto ima isti broj pobeda i poraza kao i Cedevita Olimpija, uz meč više.

Kako Barani imaju slabiji međusobni skor, Mornaru je neophodno da tim iz Ljubljane izgubi od Cibone ili Mege na preostale dve utakmice, uz pobedu nad Igokeom u poslednjem, 26. kolu ABA lige.

Pulen je bio fantastičan kod Mornara sa 32 poena, Nidam je dodao 21, dok su Podgoričane predvodili Kobs sa 26, Edžim sa 17, Rid sa 15 i Dela Vale sa 11.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram