Simonović postaje trener, sad zapisuje i uči od Radonjića

Košarka 08. apr. 202113:32
Podeli:
Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Gost nove epizode podkasta KK Crvena zvezda ’’Pick N’ Talk’’ bio je Marko Simonović, koji je jedan od igrača koji je obeležio modernu istoriju crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

„Njegovo ime vezuje se za neke od najvećih uspeha u modernoj istoriji kluba sa Malog Kalemegdana i to nije slučajno. Za Crvenu zvezdu je Simonović uvek nastupao sa posebnim emocijama i o tome je govorio kod domaćina podkasta Ivana Minića i Milana Dozeta“, navodi se u najavi kluba.

’’Ja stvarno Crvenu zvezdu volim i osećam drugačije ovaj klub. Nije osećaj kao kada igraš u inostranstvu. I tamo se boriš, igraš, ali gledaš kako ćeš proći u toj sezoni… Ovde ne! Ovde je skroz drugačije. Interes mi je samo da tim napravi rezultat i da se ostvari zacrtano na početku sezone. Da li će to biti dva poena ili 202 poena, da li pet minuta ili bez minuta ili 30 po utakmici… Samo da se to desi. Ne možete da ne volite, kada izađete iz hale, kada vas navijači grle i ljube… Kada vidite da plaču i govore ’’nema veze, dali ste sve od sebe’’. Jednostavno, ne možete da ne volite taj klub’’, rekao je Simonović.

On je najavio odlazak u trenerske vode.

’’Već četiri ili pet godina imam ideju da se bavim trenerskim poslom. U razgovoru sa prijateljima i ljudima iz sveta košarke, oni su me uputili da treba da gledam u tom smeru. Počeo sam da zapisujem, analiziram, ali i da održim balans jer i dalje igram. Želja igrača dok su klinci da igraju u Crvenoj zvezdi ili reprezentaciji. Sigurno da je to želja i mladog trenera.“

Posebno je prokomentarisao saradnju sa Dejanom Radonjićem.

’’Dejo Radonjić i ja dugo sarađujemo i dobro se poznajemo. Uvek on kaže – ja tebe poznajem najbolje. Na to ja odgovorim – Treneru i ja tebe poznajem najbolje. On je čovek koji živi za košarku i 24 sata razmišlja kako da unapredi ekipu. Nije slučajno što je napravio to što je napravio jer je maksimalno posvećen“, kaže Simonović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar